Hirdetés

5 tipp az iPhone-odhoz



|

Mutatunk néhány egyszerű trükköt az iOS-ben.

Hirdetés

Az Apple mobilkészülékek egyik nagy pozitívuma, hogy könnyen kezelhető operációs rendszert és felhasználói felületet kapnak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy híján lennének a funkcióknak vagy az ügyes trükköknek - ezeket azonban sokan csak idővel fedezik fel, és akár hónapok múlva is maradnak meglepetések. Ezért most összegyűjtöttünk néhány egyszerű, de hasznos tippet az iPhone-okhoz

Hirdetés

 

Három app bezárása egyszerre

Amennyiben valamiért egy appot be kell zárnunk (vagy többet egyszerre), akkor a Home gombot kell duplán megnyomni. Itt viszont nem muszáj egyesével húzgálni fölfelé az ablakokat. Egyszerre három ujjal, három különböző appot is be tudunk zárni, még ha a három ujjas simítás kissé szokatlan is. 

 

Mindhármat be lehet zárni egyszerre

 

Villámgyors zseblámpa

Az iOS mobil operációs rendszer nagyon jó helyen kínálta már a 7-es főverzióban is a zseblámpát. Egyetlen simítás alulról, és a Vezérlőközpontban ott lesz a zseblámpa ikonja. Ha bekapcsoltuk, kikapcsolni még egyszerűbb: a zárolt kijelzőn a fényképező gyorsgombja segít ebben. 

 

Könnyű használni

 

Beépített vízmérték

Ritkán, de adódnak olyan helyzetek, amikor valamiről tudni kellene, hogy teljesen vízszintes-e, vagy függőleges-e. Az biztos, hogy vízmérték nem lesz a zsebünkben, de az iPhone jó eséllyel igen. A beépített iránytűt elindítva elég egyet oldalra simítani a képernyőn, és máris felbukkan az iOS beépített vízmértéke. 

 

Kéznél van

 

Formázott szöveg az üzenetekben

Egyes appokban - mint például a Mail - lehetőségünk van félkövér, dőlt vagy aláhúzott betűkkel is írni. Aki eddig nem tudta, hogyan kell előcsalni a formázási opciókat, az valószínűleg hiányolta ezt a pluszt. Egy adott szövegrész kijelölésekor a másolás és beillesztés melletti nyílra kell nyomni, majd a BIU feliratra, és máris ott lesz, amit kerestünk. 

 

Sok appban működik

 

Gyorsan vissza

Az androidos eszközökkel szemben az iPhone-okon nincs vissza gomb. Annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan a bal felső sarkokba eldugott vissza ikont keresni, használható egy kevésbé ismert gesztus is. Az Üzenetekben, a Mailben és még a Safariban is működik (illetve sok harmadik féltől származó appban), hogy ha a képernyő széléről jobbra simítunk az ujjunkkal, akkor visszalépünk az előző ablakra. 

 

Vissza gomb helyett

 

Bónusz tipp: ezt tudja az Apple fülhallgatója

Az Apple gyári fülhallgatója tele van trükkökkel, és fotózáshoz, hívások elutasításához is használható. Ebben a cikkünkben 9 hasznos tippet találtok hozzá. 

 

Nektek hány Apple készüléketek volt eddig?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.