Hirdetés

5 tipp az okostelefon-kezdőképernyő átalakításához



|

Legyen szó Androidról vagy iOS-ről, a háttérkép váltása mellett mást is tehetünk a testre szabásért.

Hirdetés

Sokan beérik azzal is, hogy csak az okostelefonjuk háttérképét változtatják meg, és arrébb húznak egy-két ikont - legyen szó Androidról vagy iOS-ről. Ettől azonban sokkal többet is lehet tenni azért, hogy testre szabjuk a készülékünk kezdőképernyőjét. 

Hirdetés

Természetesen ezúttal is el lehet mondani, hogy ha az operációs rendszerek babrálás nélküli verzióit nézzük, akkor a testre szabásra jóval nagyobb szabadságot biztosít az Android. Ennek ellenére van sok olyan trükk is, amelyik mindkét rendszerben működik. 

 

Mappák

Ha tengerként lepi el a sok app ikonja a háttérképet, akkor az átrendezgetés és a több képernyő használata helyett sokkal praktikusabb, ha mappákba szervezzük az egyes programokat. Ezzel ráadásul rendet is teremthetünk, és kategóriákba gyűjthetjük az alkalmazásokat. Mindez arra is jó módszer, hogy elrejtsük a ritkán használt appokat. 

A mappák létrehozása meglehetősen egyszerű, és mindkét rendszeren ugyanúgy történik: elég egy ikont ráhúzni egy másikra. Amint ez megtörtént, kész a mappánk, amibe elkezdhetjük bedobálni a többi appot is. A mappán nyomva tartva az ujjunkat az átnevezés ugrik föl. 

 

Egy mappa

 

A dokkoló

Az Androidban és az iOS-ben szintén közös, hogy a kezdőképernyő alján egy dokkolóra pakolva kínálnak néhány ikont. Szerencsére egyiknél sem kell örökre ugyanazokat bámulnunk, amiket a fejlesztők odaálmodtak. A dokkolóban lévő appok tetszés szerint cserélgethetőek, pótolhatóak, átrendezhetőek. 

Ha valaki üres dokkolót szeretne, az sem lehetetlen, de persze ettől még praktikusabb, ha mondjuk mappákat pakolunk oda. A mappás megoldás Android és iOS alatt is működik, és a mindennapok során kifejezetten hasznos tud lenni. 

 

A dokkoló

 

Gyorsan a weboldalra

A gyakran használt weboldalakra nem csak böngészőn keresztül, könyvjelzőkkel lehet eljutni. Ettől sokkal egyszerűbb, ha közvetlenül a készülék kezdőképernyőjére helyezzük el az oldal parancsikonját. 

Egy androidos eszközön elegendő elindítani a Chrome böngészőt, meglátogatni az adott oldalt, a menügombra nyomni, és a kezdőképernyőhöz adást választani. Ekkor lehet az új elemet szükség szerint át is nevezni. 

iPhone-on vagy iPaden a Safarit kell elindítani, majd a Megosztás gombot választani egy oldalon, és a Főképernyőhöz adás parancsra nyomni. 

 

A kedvenc névjegyek

Ha valakit nagyon gyorsan el akarunk érni telefonon vagy SMS-ben, akkor a legegyszerűbb egy közvetlen parancsikont kitenni róla a kezdőképernyőre. Ez közkedvelt trükk Androidon, és a Google keresődobozába beírva a nevet elég a hárompontos menüre nyomni, majd kiválasztani az elhelyezés lehetőséget. 

iOS-en sajnos ez a dolog trükközés nélkül nem működik. Jó hír mindenesetre, hogy az iOS 8-ban a legutóbbi és a kedvenc kontaktokat a multitaskingos nézetben (Home gomb kétszer) is látjuk, tehát szintén igen gyorsan elérjük őket. 

 

Alkalmazásindító Androidra

Amennyiben valaki végképp megunta az androidos készülékének a kezelői felületét, akkor elegendő belépnie a Play áruházba, majd válogatnia a különböző alkalmazásindítók között. Az egyes launcherek a vártnál többre is képesek, és teljesen átalakítják a készülék főképernyőjét. Ezek a Beállításokban kezelhetőek. 

 

Nova Launcher

 

Általában egy-egy témát kapunk a gyárira, de sokszor ezt plusz funkciókkal is kiegészítik. A közkedvelt Nova Launcher például igen részletesen testre szabható, a dokkolónak még a formája és a színe is módosítható, a mappáknak pedig az alakja. 

A Yahoo Aviate Launchere eközben a napszakokhoz próbál igazodni a megjelenített tartalmakkal, míg a Smart Launcher 2 például a leggyakrabban használt appokat teszi elénk. Természetesen van olyan launcher is, ami az iOS 8-at másolja

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.