Hirdetés

5 tipp egy hatékonyabb Firefoxért



|

A Firefox önmagában is remek böngésző, de pár trükkel még jobban használható.

Hirdetés

A Firefox böngészőnek szép számmal vannak rajongói, és természetesen okkal. A Mozilla programja már önmagában is remek, és attól csak még jobb, hogy rengeteg dolgot testre lehet benne szabni. A felhasználók azért is szeretik, mert bőven akad hozzá kiegészítő is. 

Hirdetés

Amikor valaki alapértelmezett beállításokkal használja a Firefoxot, akkor soha nem tudja kiaknázni a benne rejlő képességeket. Az apró trükkök és a beépülők igen nagy mértékben tudják fokozni a böngésző funkcionalitását és a vele való munka hatékonyságát, gyorsaságát. Éppen ezért mutatunk hozzá öt hasznos trükköt. 

 

A Firefox újraindítása

A Firefoxban nincs közvetlen ikon a böngésző újraindításához. Természetesen lehetnek felugró kérések minderre, de amikor telepítünk vagy törlünk egy kiegészítőt, esetleg egy frissítés után vagyunk, jó ötlet megejteni egy újraindítást.

Ennek végrehajtásához nyomjuk meg a Shift + F2 billentyűkombinációt.  Ezután az alul látható dobozba írjuk be, hogy restart, és nyomjunk Entert. 

 

Újraindítás
 

A Firefox profilmappája

A Mozilla böngészőjének a profilkönyvtára tartalmazza az összes felhasználó adatait, így a könyvjelzőket, a beépülőket, a böngészési előzményeket és a testre szabásokat. A mappa leggyorsabb eléréshez a Firefox címsorába írjuk be, hogy about:support, majd nyomjunk rá az Alkalmazás alapadatai részben a Profilmappa melletti Mappa megjelenítése gombra. 

 
Profilmappa

 

Biztonságos mód

A biztonságos mód a böngészőt olyan állapotban képes futtatni, hogy az mentes minden külső kiegészítőtől. Ez elsősorban hibaelhárításkor jön jól, amikor meg akarunk bizonyosodni arról, hogy egy probléma a beépülők nélkül is előjön-e. Amennyiben nem, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azok között van a vétkes. 

A Firefox biztonságos módban való használatához a böngészőben nyomjuk le az Alt billentyűt. A menüsorból válasszuk a Súgót, majd az Újraindítás letiltott kiegészítőkkel... opciót. 

 

Hibaelhárításhoz

 

Billentyűparancsok

A Firefox rengeteg gyorsgombot támogat, gyakorlatilag mindent meg lehet oldani billentyűkombinációkkal. Mutatunk pár gyakori, hasznos kombót: 

Ctrl + T - új lap megnyitása

Ctrl és +, Ctrl és - gombok - nagyítás, kicsinyítés

Ctrl + F5 - lap újratöltése a gyorsítótár kikerülésével

F3 - keresés mező megnyitása

Ctrl + J - letöltéskezelő megnyitása

 

Villámgyors keresés az F3-mal

 

Fájl mentése, de hová is?

Amennyiben gyakran töltünk le fájlokat a Firefoxban, akkor hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a folyamat optimalizálására szükségünk van egy jó kiegészítőre. Ilyen lehet a Save File to nevű beépülő, amely előre beállított mappákba is lehetővé teszi a gyors letöltéseket. Gyakorlatilag két kattintás elegendő ahhoz, hogy a fájlokat az általunk meghatározott könyvtárakba mentsük. 

 

Gyorsítsuk fel a mentést
 

Ti milyen böngészőt használtok? Van kedvenc trükkötök a Firefoxban? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.