Hirdetés

6 remek tipp a Samsung Galaxy S6-hoz



|

A Samsung csúcskészüléke számos érdekes trükköt rejt magában.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 edge csúcskészülékei számos remek trükkre képesek, így igazán jó választásnak bizonyulnak, ha valaki új és prémium okostelefont keres. A Lollipopra épített TouchWiz kezelőfelület a robotos felhasználók kedvence lett, és még a legtöbb iOS-rajongó tetszését is elnyerte. Milyen trükkök vannak a motorháztető alatt? Mutatunk néhányat. 

Hirdetés

 

Gyorstöltés

Ha valaki nem néz alaposan utána a készüléke képességeinek vagy olvassa el a kezelési útmutatóját, akkor könnyen lemaradhat arról, hogy a Galaxy S6 és S6 edge gyorstöltésre is képes. Furcsa okokból azonban a funkció nem működik bekapcsolt kijelző mellett, így ha valaki nagyon siet, akkor a töltés erejéig inkább ne nézegesse az értesítéseket. 

 

Meglepetést okozhat a vezeték nélküli töltés

 

Vezeték nélküli töltés és térerő

Meglepő információk is lapulnak a kézikönyvben, és nem árt tudni róla, hogy a vezeték nélküli töltés meglepetést is okozhat. Amennyiben a készülék egy nagyon gyenge lefedettségű térségben van, és gyenge térerővel tesszük rá a vezeték nélküli töltőpadra, akkor annak a használata közben a készülék el is vesztheti a hálózat jelét. 

 

Hardveres reset

Még a legjobb készülékkel is előfordulhat, hogy valamilyen okból nem hajlandó reagálni az utasításainkra, még a hardveres gombokra sem. Ilyenkor hardveres resetre lesz szükségünk - egyes eszközökön hátul kell egy apró lyukat keresni, ilyen viszont nincs a Samsung csúcstelefonjain. Ehelyett praktikusabb módon a bekapcsológombot kell nyomva tartani, 7 másodpercnél tovább. Ezután a készülék újraindul. 

 

A bekapcsológomb

 

A Flipboard száműzése

A Flipboard Briefing már a Galaxy S5 és a Galaxy Note 4 készülékeken is rajta volt, a főképernyő bal oldali elemeként. Sokan nem használják, de szerencsére a Galaxy S6-on és S6 edge-en könnyű letiltani. Csak hosszan meg kell nyomni egy üres helyet a főképernyőn, majd a rendezésnél kivenni a pipát a Fliboard panelje fölül. 

 

Többablakos mód

A Galaxy Note 4-nél ugyan kisebb kijelzőt kínál a Galaxy S6 és S6 edge, azonban ezek is támogatják a többablakos módot, vagyis két app egyidejű használatát. Ha belépünk a legutóbbi alkalmazások listájába, akkor minden kompatibilis ablak jobb felső részén ott lesz a szükséges ikon, amelyet megnyomva azonnal osztott képernyős módba kerülünk. 

 

Mindent leköröz

 

Szupergyors kamera

A Galaxy Note 4 és az iPhone 6 kamerája és appja nagyon gyors, azonban a Galaxy S6 és az S6 edge ezeket is lekörözi. A Samsung gyárilag úgy programozta a Home gombot, hogy azt kétszer megnyomva azonnal elinduljon a fényképező app, bárhol is vagyunk. Még zárolt helyzetből is működik, és valóban hihetetlenül gyors. 

 

Ti milyen okostelefont vennétek legközelebb? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.