Hirdetés

6 remek tipp a Samsung Galaxy S6-hoz - második rész



|

Mutatunk néhány újabb trükköt a Samsung csúcstelefonjához.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge minden tekintetben a legjobb okostelefonok közé tartoznak, és az első helyért is joggal versenyezhetnek bármilyen szemszögből. A Samsung ezúttal sem spórolt a plusz funkciókkal és trükkökkel, ezért összegyűjtöttünk a múltkori után néhány újabb tippet, amelyek segíthetnek gyorsabban felfedezni a készülék tudását. 

Hirdetés

 

Követő autofókusz

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge egyik újdonsága a követő autofókusz, amelynek a segítségével befoghatunk bármilyen mozgó tárgyat vagy élőlényt, vagy olyat, ami várhatóan mozgásba lendül. Mielőtt fotózni kezdünk, a kamera követni kezdi, bármerre is indul. A funkció engedélyezéséhez a Fényképező appot kell elindítani, majd a Beállításokba lépni. 

 

Sok teszt szerint a piac jelenlegi legjobb mobilos kamerája

 

A fókusz és az expozíció rögzítése

Az aktuális napszaktól és környezettől függően adódhatnak olyan helyzetek, hogy jobban járunk, ha a készülék automatikus döntései helyett inkább rögzítjük a fókuszt és az expozíciót a képernyő egy bizonyos területére. A Galaxy S6-nál és S6 edge-nél ezt úgy lehet megtenni, ha hosszan nyomva tartjuk a kiválasztott területet, amíg az AF/AE keret meg nem jelenik. 

 

Szelfik egyszerűen

Hasonlóan a Galaxy Note 4-hez, a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge is biztosra megy, ha szelfikészítésről van szó. A hátlapi pulzusérzékelőnek köszönhetően gyerekjáték a szelfik fényképezése, hiszen elegendő beállítani a fényképezőt magunkra vagy panoráma módban, utána pedig csak meg kell érinteni a LED melletti érzékelőt, és felengedni. Ez az apró segítség azért is nagyon hasznos, mert így jelentős mértékben minimalizáljuk a bénázást és annak az esélyét, hogy elejtsük a telefont szelfizés közben. 

 

Törli az ideiglenes fájlokat

 

Smart Manager

A Smart Manager új és exkluzív a Samsung aktuális csúcstelefonjain. A program segítségével a RAM, a belső tárhely, az üzemidő optimalizálhatóak, illetve kártevőkeresés is végezhető. Ezeket lehet külön-külön vagy egyben is kérni a programtól. Értelemszerűen a tárhelyről az ideiglenes és a felesleges fájlokat törli a szoftver, az üzemidőt pedig az erőforrás-igényes appok bezárásával tudja javítani. 

 

Letöltésgyorsító

A Galaxy S5-nél debütált Letöltésgyorsító itt is megmaradt, így ha valaki korlátlan vagy nagy mobilinternet-csomaggal rendelkezik, akkor érdemes lehet bekapcsolni. A gyakorlatban kombinálja a Wi-Fi-s és az LTE-s kapcsolatokat, ezzel pedig még gyorsabban tölti le a fájlokat a készülékre. 

 

Erősen prémium

 

Vészhelyzet

A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge is képesek vészhelyzet esetén segélykérést küldeni, ehhez pedig csak háromszor kell gyorsan egymás után megnyomni a bekapcsológombjukat. Remélhetőleg soha senkinek nem lesz rá szüksége, de jó hír, hogy a Biztonsági asszisztens menüpontban megtaláljuk a képek és hangok küldésére is alkalmas funkciót. 

 

Ti mikor terveztek legközelebb új okostelefont venni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.