Hirdetés

9 trükk az Apple gyári fülhallgatójához



|

Az iPhone, iPad vagy iPod touch vezérlésében sok módon segíthet az Apple fülhallgatója.

Hirdetés

A mai okostelefonok tele vannak meglepetésekkel, attól függetlenül, hogy Android vagy iOS platformról beszélünk. Bizony még a gyakorlottabb felhasználók sem ismerhetnek minden trükköt, így akár hónapokkal, évekkel egy-egy eszköz vagy rendszer használatba vétele után is adódhatnak még kellemes meglepetések extra funkciókkal és eddig nem ismert képességekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Ami azt illeti, az Apple által az új iPhone-okhoz mellékelt fehér fülhallgató, az Earpods is tartogat meglepetéseket - a gyakorlatban ugyanis sokkal többet tud, mint a hangerőt átállítani. Ami azt illeti, valójában nem csak az Earpodszal, hanem bármilyen távirányítóval felturbózott fülhallgatóval végre lehet hajtani ezeket az extra műveleteket, amelyeknek hála kényelmesebben vezérelhető egy iPhone, iPad vagy éppen iPod touch. 

 

Earpods

 

Megmutatjuk hogyan lehet használni az fülhallgatót távirányítóként, és milyen hasznos funkciókat tud még gyárilag a hangerőállításon kívül. Az alábbiakban összegyűjtöttük az Apple mobil kütyüihez a leghasznosabb tippeket. 

 

1. Zenehallgatásnál szüneteltethető és újraindítható a lejátszás, ha a fülhallgató távirányítójának a középső gombját egyszer lenyomjuk. 

 

2. Ahhoz, hogy gyorsan előre tudjunk tekerni egy számot, szintén használhatjuk a távirányítót. Nyomjuk meg kétszer egymás után a középső gombot, a második lenyomást pedig tartsuk meg hosszabban a tekeréshez. 

 

3. A zenék visszatekerése szintén megoldható. Ehhez nyomjuk meg egymás után háromszor a középső gombot a távirányítón, a harmadik lenyomást pedig tartsuk meg hosszabban a visszafelé való tekeréshez. 

 

4. Egy szám kihagyásához egyszerűen csak nyomjuk meg duplán, hosszú lenyomások nélkül a középső gombot. 

 

Sokat tud a távirányítós rész

 

5. Amennyiben visszafelé szeretnénk ugrani a lejátszási listában, akkor egymás után háromszor kell (röviden) megnyomni a távirányító középső gombját. 

 

6. Ha zenehallgatás közben bejövő hívásunk van, akkor a középső gomb egyszeri lenyomásával felvehetjük a telefont. A gomb újbóli megnyomásával hívástartást lehet kezdeményezni. 

 

7. Ha egymás után kétszer nyomjuk meg bejövő hívásnál a középső gombot, akkor foglalt jelzést adunk a másik félnek. Két sípolás megerősíti, hogy a hívófelet hangpostára kapcsoltuk. 

 

8. Amikor éppen telefonálunk és van egy új bejövő hívásunk, akkor a középső gomb egyszeri lenyomásával válthatunk a hívások között. Az új hívás befejezéséhez 2 másodpercen keresztül kell nyomva tartani a középső gombot. 

 

9. A fülhallgató távirányítójának a gombja a kamerához és a remek fotózáshoz is használható. A hangerő fel gombbal bármikor készíthetünk a kamera appból fotót, ami nagy segítség lehet a remegésmentes képekhez. 

 

Ti milyen fülhallgatót használtok az iPhone-otokhoz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.