Hirdetés

A Chrome érdekes kísérleti funkciói

|

Mutatunk néhány érdekes és használható kísérleti funkciót a Chrome-ban.

Hirdetés

Aki már hosszabb ideje nyúzza a PC-ket és a Google Chrome böngészőjét, az tudja, hogy a webóriás böngészőjében a chrome://flags/ oldalon vannak még érdekes beállítások. Ezek többsége még nincs készen arra, hogy a program stabil verziójában debütáljon. A technológiák egy részét nem fejlesztik aktívan, más funkciókat pedig ugyan tesztelt a Google, de csak zászlók formájában tette elérhetővé. 

Mivel ezekből a beállításokból rengeteg van, ezért nagyon időigényes lenne mindegyiket átnézni, és megtudni, hogy mik az új és/vagy a használható dolgok. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a beállítások nem is időrendi sorrendben vannak listázva, így nehéz megtalálni, hogy mik a régi és mik az új elemek. Ebben a cikkünkben mutatunk pár olyan kísérleti beállítást, amik végfelhasználói szempontból is érdekesek lehetnek. A kipróbálásukhoz csak be kell másolni a hivatkozásokat a címsorba. 

 

Az eszköztár átalakítása - chrome://flags/#enable-extension-action-redesign

Hirdetés

A Google mostanában a kiegészítőkkel kapcsolatos eszköztár átalakításán is dolgozik. Ez a címsor jobb oldalán látható. A funkció bekapcsolása után az összes telepített beépülő ikonja megjelenik. 

 

Van pár érdekesség

 

Folytatás SSL-hibánál - chrome://flags/#remember-cert-error-decisions

Hirdetés

Amikor egy SSL-hibával találkozunk, akkor valamilyen úton kezelnünk kell. Ezzel a beállítással megadhatjuk, hogy egy adott időtartamra (akár három hónapra) megjegyezze a döntésünket a Chrome. 

 

Ablakok gyors bezárása - chrome://flags/#enable-fast-unload

Ez a funkció felgyorsíthatjuk a lapok és az ablakok bezárását a Chrome-ban. 

 

Oldalak mentése MHTML-ben - chrome://flags/#save-page-as-mhtml

Hirdetés

Ahelyett, hogy a weboldalakat rengeteg fájlban mentenénk le, amelyek még függnek is egymástól, a honlapokat egyetlen egy fájlban is le tudjuk menteni. Ehhez kell bekapcsolni ezt a funkciót. 

 

Automatikus helyesírás-javítás - chrome://flags/#spellcheck-autocorrect

A Chrome tud segíteni a nyelvi problémák leküzdésében is - ehhez az automatikus helyesírás-javítást kell bekapcsolni. 

 

Sok a kísérleti funkció

 

A letöltések folytatása - chrome://flags/#enable-download-resumption

Hirdetés

Amikor egy letöltés valamiért megáll, azt az elejéről kell újrakezdenünk. Ezzel a funkcióval viszont ott folytatja a letöltést a Chrome, ahol az korábban megszakadt - feltéve, hogy az éppen használt szerver is támogatja ezt. 

 

Csak a látható lapok újratöltése - chrome://flags/#enable-offline-auto-reload-visible-only

Amikor a Chrome nem tudja betölteni a lapokat - például offline állapotban -, akkor automatikusan újratöltődnek, ha a böngésző ismét online. Ezzel a funkcióval viszont kizárólag a látható lapok töltődnek újra. 

 

Kísérleti fejlesztői eszközök - chrome://flags/#enable-devtools-experiments

Hirdetés

Ez a funkció egy új opciót engedélyez a Chrome fejlesztői eszközök beállításában, amivel a kísérleti funkciókat lehet aktiválni. 

 

Ti szoktatok kísérleti beállításokat használni a Chrome-ban?

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.