Hirdetés

A legjobb tabletek olvasáshoz



|

Néhány tipp, hogy mit válasszunk, ha sokat olvasunk, de táblagépet szeretnénk.

Hirdetés

Vitathatatlan, hogy az e-könyv-olvasók nagyszerű eszközök, elvégre kompakt külsőbe csomagolva érkeznek, viszonylag alacsony vételárral, szürke árnyalatú, a szemet nem igazán bántó kijelzőkkel. Persze nem kell kellemetlenül érezni magunkat akkor sem, ha inkább táblagépet szeretnénk vásárolni. Elvégre egy tableten lehet olvasni, viszont sok más feladatra is alkalmas, például filmnézésre, böngészésre vagy játékra. Ma már bőven van akkora kínálat, hogy rengeteg olvasóbarát táblagépet találjunk közöttük. 

Hirdetés

A legjobb táblagép jelző persze mindenkinél saját kritériumok alapján osztható ki, így egyértelmű toplistát nem lehet összeállítani. Mi sem ezt tettük, csupán összegyűjtöttünk néhány olyan lehetőséget, amelyek minden könyvrajongó számára beválhatnak. 

 

Samsung Galaxy Tab S 8.4

A dél-koreai gyártó Galaxy Tab S gépének kisebbik kiadása azért lehet ideális választás, mert a kialakítása miatt nagyon könnyű magunkkal vinni, a kijelző minősége pedig példás. A magazinok és képek esetében ez külön jól jöhet a gazdag színek miatt, míg a klasszikus olvasmányoknál a szokásosnál jobb kontrasztarány lehet az, ami miatt kényelmessé válik rajta az olvasás, annak ellenére is, hogy táblagép. 

Galaxy Tab S 8.4

 

Amazon Kindle Fire HDX

Az Amazon kétségkívül a piac egyik legjobb e-könyv-olvasóit kínálja, de a táblagépeire sem lehet panasz, még akkor sem, ha az olvasás a fő szempont. A 7 és a 8,9 hüvelykes Kindle Fire HDX kijelzői például a magas felbontásuk miatt éles szöveget tudnak megjeleníteni, és a dizájn szintén olyan, amire a tabletek fogása közben nem lesz panaszunk. Külön jó hír az alapértelmezett Kindle app, aminek hála elképesztően nagy könyvkínálatból válogathatunk, már az első perctől kezdve. 

Kindle Fire HDX

 

Google Nexus 10

Érdemes lehet megfontolni az olvasáshoz a Nexus 10-es tabletet is, és nem csak azért, mert Androidot futtat, amire gyakorlatilag bármilyen olvasóapp telepíthető. A másik nagy előnye ennek is a magas felbontás, ami jelen esetben 2560 x 1600 képpont. Ez 300 pixeles képsűrűségre elég, ami már ideális érték az olvasáshoz is. 

Nexus 10

 

iPad Air

Nehéz lenne kihagyni az iPad Airt a listából. Az ötödik iPad az Apple eddigi legjobb táblája, elképesztően jó minőséggel, vékony és könnyű csomagolásban. Az akkumulátora akár több napot is kibír, a magas felbontású (2048 x 1536), élénk színű kijelző ugyancsak nagy előny. Jó hír, hogy a hardver más feladatokhoz is több mint erős, az App Store-ban pedig szintén hatalmas mennyiségű appot találunk, olvasáshoz is. 

iPad Air és a retinás iPad mini

 

Retina kijelzős iPad mini

Amennyiben sokat utazunk vagy olvasunk út közben, talán érdemesebb a kisebb eszközökben gondolkozni. Éppen emiatt szóba jön a Retina kijelzős iPad mini is, amelyről gyakorlatilag ugyanaz mondható el, mint az iPad Airről a fentebbi sorokban. Azzal a kivétellel, hogy 9,7 hüvelykes képernyő helyett ennek csak 7,9 hüvelykes van, tehát könnyebben elfér a táskánkban. 

Ti mit vennétek? Táblagépet vagy inkább külön e-könyv-olvasót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.