Hirdetés

A legjobb trükkök a Galaxy Note 4-hez - második rész



|

Mutatunk néhányat újabb trükköt a Samsung Galaxy Note 4 csúcsphablethez.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 4 vitathatatlanul a jelenlegi kínálat egyik legjobbja, és a legsokoldalúbb phablet is egyben. A dél-koreai gyártó mérnökei nem spóroltak a funkciókkal, így a csúcskategóriás hardver mellé szoftveres trükkök is akadnak bőven. Korábban már mutattunk néhányat, és kitértünk az S Tollra is. Most következzen pár újabb trükk. 

Hirdetés

 

Szívből szóló szelfik

A készülék hátlapjára helyett pulzusmérő nem csak a klasszikus funkcióját látja el, szerencsére a Samsung adott neki plusz feladatot is. Nyissuk meg a Fényképező appot, a jobb felső sarokban lévő ikonnal váltsunk az előlapi kamerára. Miután a készülék szelfimódba kapcsol, tegyük a mutatóujjunkat a pulzusmérőre, engedjük fel, és elkészült a szelfink. A fotózás hangalapon is működik, így a "Smile", "Cheese", "Capture", "Shoot" utasításokra is hallgat a rendszer. Ha azt mondjuk neki, hogy "Record video", akkor videót kezd el rögzíteni. 

 

A pulzusmérő megoldja

 

Széles szelfik nagy vigyorhoz

A Samsung arra is gondolt, hogy mi van, ha a barátokkal akarunk egy közös képet, hirtelen egy bolt előtt. Ilyenkor jön jól a széles önarckép funkciót, vagyis a panorámaszelfi. Indítsuk el a Fényképező appot, váltsunk az előlapi kamerára, majd az Üzemmód gombnál válasszuk ki a széles önarcképet. A pulzusmérős trükk és a hangalapú fotózás itt is ugyanúgy működik természetesen. A panorámaszelfihez a készüléket jobbra és balra kell dönteni, akárcsak egy normál panorámaképnél. 

 

Cheese!

 

Szelfi a hátlapi kamerával

Sokan imádják magukat fotózni, így a szelfis lehetőségekből sosem elég... A Galaxy Note 4 hátlapi, 16 megapixeles szenzora elképesztő képeket garantál, a szoftver pedig segít, hogy ha csúcsminőségű szelfit akarunk, akkor ehhez a hátlapi kamerát is használhassuk. A hátlapi kamerán állva az Üzemmódból válasszuk ki a Hátsó fk. szelfit, majd a keret állításával adjuk meg, hogy melyik terület érzékelje az arcunkat. A készülék pittyegésekkel segít a beállításban, miután megfordítottuk a hátával felénk. Amikor az arcunk a kijelölt keretbe kerül, a hangszóró figyelmeztet, néhányat pittyen, és automatikusan elkészül a fotónk. 

 

Csúcsszelfi

 

Szelektív fókusz utólag

A képek újrafókuszálhatósága nagy dolognak számít az okostelefonoknál, és az HTC például eleve egy kétkamerás ötlettel oldotta meg a feladatot. A Samsung a szelektív fókusz funkcióvak vágott vissza. Ezt szintén a Fényképező Üzemmódjai közül tudjuk kiválasztani. A fotót menetrend szerint kell elkészíteni. A Galériában ezután bármikor szerkeszthető lesz az ilyen móddal lőtt kép, és ki tudjuk választani az ikonokkal, hogy az előtérben vagy a háttérben lévő tárgyak legyenek élesek. 

 

Jó dolog a szelektív fókusz

 

Még több kameramód

A Galaxy Note 4 talán már alapból is több fotós üzemmódot kínál, mint amire egy átlagfelhasználónak szüksége van. Ennek ellenére a Samsung opcionális kiegészítésekkel kedveskedett a fotózás szerelmeseinek. A letölthető kameramódok között többet is találunk, így van például kifejezetten sportokhoz és ételekhez készült opció is. 

 

Örülhetnek a hobbifotósok

 

Ti milyen gyakran csináltok szelfiket? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.