Hirdetés

Túl sok programot nyitottál meg? Így rejtheted el őket gyorsan Windows 11-ben



|

A funkció már a Windows 10-ben is működött, de csak kevesen tudtak róla.

Hirdetés

Talán veled is előfordult már, szerkesztőségünkben rendszeres: munka közben rengeteg dolgot nyitok meg egyszerre, amiket aztán lusta vagyok bezárni. Így van ez a Chrome fülekkel, amikből általában 30-40 van nyitva 5-6 különböző ablakban szétdobálva a monitorokon, és a különböző programokkal is amik csak tornyosulunak egymáson, és hiába van az íróasztalon egyre több egyre nagyobb monitor, egyszerűen képtelenség elférni rajtuk úgy, hogy ne egymás tetején tobzódjon minden ablak. 

Ha már nem látom át a káoszt, a Windows+D gombkombinációval lerakok mindent a tálcára, és csak azt nyitom fel újra, amire szükségem van. Van azonban egy ennél egyszerűbb módszer is, amit 'címsor ablalának rázása'  (title bar window shake )névre keresztelt a Microsoft.

Hirdetés

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy egyszerűen megragadunk egy ablakot a címsorban (ez egy az ablak teteje, ahová a kurzorral kattintva drag&drop módszerrel egyébként is mozgatjuk őket az asztalon), megrázzuk az egeret (és így az épp megragadott ablakot) vízszintes irányba, és rajta kívül minden más lekerül a tálcára.

A Windows 10-ben ez egy alapértelmezett feature,  a Windows 11-ben viszont - annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektettek a multitaskingra, az ablakok átrendezésének finomhangolására - ez valamiért nincs bekapcsolva, manuálisan kell átállítanunk a Beállítások - Rendszer - Több alkalmazás (multitasking) menüben. Ha viszont ez megtörténik, gyorsabbá válhat a munkavégzés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.