Hirdetés

Böngészőben is elérhető a Google sötét témája, így tudod beállítani



|

Csak néhány lépés a szemkímélőbb üzemmód aktiválása.

Hirdetés

Sokaknak ismerős lehet a jelenet, amikor egy álmos téli reggelen, vagy az éjszakába nyúló munka mellett a Google-t felütve szinte kisüti az ember szemét a vakító fehérség, amit eddig csak a sötét módot kínáló böngészős bővítményekkel, vagy a monitor fényerejének visszafogásával védhettünk ki.

A továbbiakban viszont nem lesz többé szükség ezekre a kerülőutakra, a Google ugyanis bejelentette, hogy a következő hetek során fokozatosan elérhetővé teszi a sötét témát a kereső asztali verziójánál is.

Hirdetés

A sötétítés a teljes felületre, így a főoldalra, a keresési találatokra és a beállításokra is vonatkozik. Az első szerencséseknél máris elérhető a lehetőség, melynek aktiválásához csak pár egyszerű lépés szükséges.

Kezdésként a Google főoldalán, a jobb alsó sarokban található Beállítások menüpontra kell kattintanunk.

A felugró menüben pedig a legalsó opció, a beszédes nevű "Megjelenés: Alapértelmezett" lesz a nyerő választás.

Kattintás után a keresési beállítások menüjében találjuk magunkat, ahol a megjelenés három lehetősége között választhatunk. Az alapértelmezés az eszközünk rendszerbeállításaitól függően, automatikusan vált a sötét és a világos téma között, a másik két lehetőséget pedig nem kell magyarázni. A sötét téma kiválasztása után ne felejtsünk el a mentésre kattintani, és máris élvezhetjük a sötét Google-t.

A trükk természetesen mobilon is elérhető, ám ott az eltérő kezelőfelület miatt kicsit más a folyamat. Először a bal felső sarokban található három vonalat kell megérintenünk, majd az oldalsávon kiválasztani a Beállításokat, amivel a témaválasztó felületre navigálhatunk. A sötét téma bejelölése után legörgetve menthetjük az új látványt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.