Hirdetés

Egyszerű internetmegosztás telefonnal



|

Az alábbi 5 alkalmazással az okostelefonod 3G/4G modemének bevetésével pillanatokon belül az internetre csatlakoztathatod a laptopodat vagy a táblagépedet.

Hirdetés

Habár manapság már sokan olyan okostelefonnal mászkálnak az utcákon, melyek folyamatosan kapcsolatban állnak az internettel vagy a felhőszolgáltatások szervereivel, a legtöbbünknek problémás lehet a többi eszközt az internetre csatlakoztatni. Mondjuk ha a laptopunkon nincs 3G-s modem, akkor nyílt Wi-Fi hálózat nélkül egészen biztosan meg leszünk lőve. Kicsit talán túloztunk, van megoldás. A legegyszerűbb módszer, ha Wi-Fi hotspotot készítünk a telefonunkkal vagy, ha megosztjuk az internetelérését USB kábelen keresztül (tether).

 

FoxFi

 

 

Androidra az egyik legegyszerűbb Wi-Fi hotspot funkcióval megáldott ingyenes alkalmazás a FoxFi. A FoxFi-ban egy érintéssel aktiválhatjuk a készülékünk Wi-Fi hotspotját, amihez saját hálózati nevet és jelszót is adhatunk WPA-PSK védelemmel. Az alkalmazás Bluetooth alapú adatmegosztást (tether) is támogat, ha esetleg az volna a szimpatikusabb.

Negatívum, hogy a FoxFi egyelőre nem kompatibilis az Android 4.1-gyel és ebből kifolyólag nem fog működni azokon a készülékeken, melyek már rendelkeznek a zöld robotos rendszer ezen frissítésével. Bár ez a probléma sajnos nem sokakat fog érinteni. 


Extended Controls



Habár nem kifejezetten Wi-Fi-s internetmegosztásra született a 221 forintba kerülő Extended Controls nevű alkalmazás, de segítségével a készülékünk főképernyőjéről rögtön aktiválhatjuk a hotspotot. Az alkalmazás egyébként egy rendkívül jól használható widget, melynek személyre szabható felületére telefonunk mindenféle funkciókapcsolóját elhelyezhetjük. Mivel alapból a widget nem tartalmazza a hotspot kapcsolót, nekünk kell majd létrehoznunk. Ezután mindenféle alkalmazás megnyitása nélkül pillanatokon belül kapcsolhatjuk be és ki a hotspotunkat.


PdaNet



Egy utazók között régóta kedvelt alkalmazásról van szó, melyet leginkább azok vettek eddig igénybe, akik 3G modem nélküli laptopokat használtak. A PdaNet az Android operációs rendszer hajnala óta lehetővé teszi a telefonos adatmegosztást a többi készülékkel. Az app ugyan nem támogatja a Wi-Fi hotspotot, de cserébe USB kábelen keresztül közvetlenül férhetünk hozzá az internethez.

Miután feltelepítettük az alkalmazást az okostelefonunkra, még telepítenünk kell egy kísérőprogramot a számítógépünkre (Mac, Windows) is. Miután ezzel végeztünk, máris csatlakozhatunk a nethetz. Még egy apróság, az alkalmazás ingyenes verziójával számítógépünk nem csatlakozhat a biztonságos (https) weboldalakhoz. A 16 dollárba kerülő pro licensszel azonban már megtehetjük.


EasyTether



Az EasyTether hasonlóképpen működik, mint a fent említett PdaNet. Az alkalmazást telepítenünk kell az okostelefonunkra, majd a kísérőprogramot a számítógépünkre szintén és ezután csatlakoztathatjuk csak az USB kábelt, hogy elérhessük az internetet.

A PdaNet-hez hasonlóan ennek az alkalmazásnak az ingyenes verziója is korlátozza a szabadságunkat. Nem csatlakozhatunk például biztonságos oldalakhoz, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokhoz, játékkonzol alkalmazásokhoz. Ezek eléréséhez a teljes verzió beszerzésére van szükség.


Barnacle Wifi Tether



A Barnacle Wifi Tetherrel könnyedén aktiválhatjuk a készülékünk Wi-Fi hotspotját. Ezen felül a beállításokban elnevezhetjük a vezetéknélküli hálózatunkat, WEP titkosítással láthatjuk el és megszabhatjuk azt is, hogy hány eszköz csatlakozhat rá. Plusz 2 dollárért pedig közvetlenül a főképernyőről is megtehetjük mindezt.

Megjegyzendő, hogy az alkalmazás csak rootolt készülékkekkel működik.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.