Hirdetés

Ez az 5 legjobb diavetítés-készítő - ha látványosan szeretnéd megmutatni fotóidat



|

Szeretnél a meglévő fényképeidből egy remek kis diavetítést készíteni? Ehhez a feladathoz mutatunk most pár kiváló alkalmazást.

Hirdetés

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy mindenki számítógépe vagy mobilja tele van fotókkal. A fényképekhez rengeteg feladat kapcsolódik: ha szeretnéd kicsit csinosítani a fotókat, akkor szükséged lesz egy képszerkesztő alkalmazásra, ha pedig attól tartasz, hogy elvesznél a fájlok között, valamilyen katalogizáló, rendszerező szoftvert hívhatsz segítségül.

De mi van akkor, ha nemcsak tárolni szeretnéd a fotókat, hanem meg is mutatnád őket? Ilyenkor a fényképeket kimásolhatod egy külön mappába is akár, de ha igazán látványos bemutatót szeretnél tartani, akkor készülhetsz egy diavetítéssel is. Akár még PowerPointban is összerakhatod a fotókat, de erre a feladatra azért vannak sokkal jobb, kifejezetten a fényképek kezelésére született alternatívák. Ezek közül mutatunk most párat.

Hirdetés

Cyberlink PowerDirector

Az egyik legjobb szoftver arra az esetre, ha nemcsak fényképeket, hanem videókat is szeretnél beépíteni a diavetítésbe. Az alkalmazás kipróbálható ingyenesen is, de ha érdemben szeretnéd használni, akkor meg kell vásárolnod. A Cyberlinknél megszokott módon a nagy funkcióválaszték mellé relatíve egyszerű kezelhetőség párosul, és persze rengeteg előre gyártott téma is segíti, hogy a végeredmény minél látványosabb lehessen.

Letöltés

SmartSHOW 3D

Ezt az alkalmazást elsősorban a fotókhoz tervezték, de azért nem jelent problémát számára az sem, ha videók is akadnak a gyűjteményben. A szoftver 600-féle előre gyártott témafájlt és effektust tartalmaz, de persze van lehetőség extra diák befűzésére is, például címek, közcímek létrehozásához. A kollázshoz természetesen aláfestő zenét is választhatsz (több száz ingyenes zene is a tárban van), az egyes fotóknál pedig kiemelést, kijelölést vagy feliratozást is választhatsz a fontos részletek megmutatásához.

Letöltés

Ashampoo Slideshow Studio HD 4

Ennek a szoftvernek a legnagyobb előnye az, hogy rengeteg kimeneti formátumot támogat. Ha a számítógépben van DVD-író vagy BD-író, akkor még az sem jelent problémát számára, hogy olyan anyagot készítsen, amely asztali lejátszókban működik - persze a fiatalok közül sokan nem is tudják, hogy mi fán terem a DVD-lejátszó, de a nagyszülők biztos örömmel fogadják az ilyen lemezeket. Az Ashampoo Slideshow Studio HD 4 emellett természetesen Facebookra vagy YouTube-ra is tud tartalmat gyártani, de készíthetsz MP4 fájlt is a kedvenc fotóidból.

Letöltés

Icecream Slideshow Maker

Kezdők és haladók is megtalálják a számításukat ebben a programban, hiszen az egyszerű felépítésből adódóan pillanatok alatt össze lehet rakni egy látványos diavetítést, de az Icecream Slideshow Maker akkor sem jön zavarba, ha szeretnél elmerülni a részletesebb beállításokban, netán javítanál is kicsit a fényképeken. Természetesen van lehetőséged arra is, hogy átmeneti effektusokat használj, illetve aláfestő zenét is választhatsz, ha szeretnél.

Letöltés

Freemake Video Converter

A neve alapján sokan nem is gondolnának rá, pedig a Freemake Video Converter is remekül használható arra, hogy fotókat fűzz össze vele, és azt egy olyan formátumba exportáld, amit PC-n vagy akár közvetlenül egy tévén is lejátszhatsz. Mindezt ráadásul gyorsan és fájdalommentesen teheted meg, igaz, cserébe limitáltak az opciók: átmeneti effektus például csak egy van, feliratozás, mint olyan nem létezik, és előre gyártott sémákba sem folyathatod be a fotóidat. Az viszont nagy előny, hogy az alkalmazás teljesen ingyenes.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.