Hirdetés

Ezekre figyelj egy okosóra vásárlásakor



|

Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket egy okosóra kiválasztásához.

Hirdetés

A viselhető eszközök egyre jobban beszivárognak a hétköznapjainkba, és 2014 csak a kezdet volt. A trend folytatódik, és egyre több helyen találkozunk majd okoskarkötőkkel, okosórákkal és néha okosszemüvegekkel. De vajon szükségünk van ezekre? Ha kell egy, akkor pedig melyik? 

Hirdetés

2014-ben rengeteg termék jelent meg a viselhető kütyük piacán, és a "klasszikus" okosórák mellett ide kell sorolni a fitneszes karkötőket, de még az arcunkra fókuszáló Google Glasst és az Oculus Riftet is. Valamilyen szinten viselhető eszköz a GoPro akciókamerája és annak társai, de egyelőre nagyobb figyelem övezi az órákat és a karkötőket. 

 

Pebble, divatosabb köntösben

 

Megéri várni

Sokszor elmondtuk már, és továbbra is igaz, hogy a viselhető eszközök jelenleg még inkább szükségtelen divatcuccokat jelentenek. Sok a hardveres megkötés, hiányoznak az igazán ütős és áttörő újítású appok, így zömében egy kis korlátozott eszközünk van, ami nem nyújt többet, mint amit az okostelefon eleve tud. 

 

Lehetne laposabb és tovább is bírhatná

 

Legyen szó rendes órákról vagy fitneszes kütyükről, 2015 sok fejlődést hoz majd - a technológia és az appkínálat egyaránt átalakulóban van. Ha valaki mégsem bír magával, és már most szeretne egy okosórát, akkor pedig megéri átnézni a kínálatot, majd feltenni a szükséges kérdéseket. Ez utóbbiak segíthetnek eldönteni, hogy valójában mire van szükségünk, mit van értelme megvennünk, és, hogy az adott eszköz megfelel-e a személyes igényeinknek és a meglévő okostelefonunknak. 

 

Kell a külön telefonfunkció vagy a pulzusmérő?

 

Ezeket a kérdéseket érdemes feltenni okosóra és -karkötő vásárlásakor

  • Dizájn: tetszik? A válasz mindig személyes, van akinek bejön a Moto 360, más inkább a G Watch-ot szereti. 
  • Támogatás: ellenőrizzük, hogy van-e Bluetooth 4.0-nk, illetve, hogy a telefonunk operációs rendszere támogatja-e az okosórát?
  • Vízálló? Lehet benne úszni? Ezek a kérdések még fontosabbak, ha valaki az órájával zuhanyzik. 
  • Üzemidő: meddig bírja? Az optimális üzemidő átlagosan három nap lenne egy okosóránál, illetve hét nap egy karkötőnél, de ezt sajnos jelenleg szinte egyik termék sem tudja elérni. 
  • Milyen appokat futtat? Az Android Wear, a Samsung Gear és a Pebble platformjai mind külön alkalmazásokkal vannak feltöltve, a kínálat nem egyforma. 
  • Milyen legyen a képernyő? Van olyan eszköz, ami színes, van ami fekete-fehér kijelzővel dolgozik, és akad olyan is, ami mindig be van kapcsolva. 
  • Van benne hangfelismerés és hangszóró? Kellenek ezek egyáltalán? Ez utóbbi azért is fontos, mert anélkül nem lehet telefonálásra használni az eszközt. 
  • Van pulzusmérő? Fitneszes követés? Mindegyik eszköz karcolgatja a témát, de eltérő mélységben és sikerrel. 
  • Milyen appokkal és szolgáltatásokkal kompatibilis? Ez főként az okoskarkötőknél lehet fogós kérdés. 

 

Nektek van már valamilyen viselhető kütyütök? Mi alapján választanátok legközelebb?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.