Hirdetés

Feldobnád a Windowst? Ezzel az ingyenes háttérkép-alkalmazással csodákat művelhetsz



|

A Microsoft Store egyik legjobb alkalmazása olyat tud, amit más appok nem.

Hirdetés

A Windows 11-ben debütált Fluent Desing kezelőfelület ugyan egy fokkal szebbé tette a Microsoft operációs rendszerét, ám a StatCounter adatai szerint a windowsos PC-k közel 68 százaléka továbbra is a kifutó Windows 10-et használja, ami már a 2015-ös rajtjakor sem nyújtott valami megkapó látványt.

Nem csoda hát, hogy sokan használnak különböző háttérkép-alkalmazásokat, amelyek izgalmas animált tapétákkal ellensúlyozzák az indusztriális megjelenést. Ha te is szemezgetsz ezekkel, de még nem ugrottál fejest a dologba, most ajánlunk egy remek programot az optikai tuninghoz.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az ingyenes Lively Wallpaper, amely a második helyezett lett a tavalyi év legjobb Microsoft Store-os alkalmazásait díjazó Microsoft App Store Awards 2022-n. A Dani John nevű programozó által fejlesztett app nyílt forráskódú, ezért amíg a hivatalos forrásokból szerezzük be, nem kell a biztonság miatt aggódnunk. A Lively Wallpapert ennek megfelelően a szoftver saját weboldaláról, vagy a Microsoft áruházából érdemes letölteni.

Az alkalmazásban 12 előre telepített, esetenként mélyen személyre szabható élő háttérképet találunk, de ha egyik sincs az ínyünkre, bármikor letölthetünk újabbakat az app DevianArt-galériájából, valamint a Lively Wallpaper Reddit-fórumon és a projekt GitHub-oldalán is megéri tenni egy kört.

A dedikált élő háttereken túl videókat és GIF-eket is használhatunk, az alkalmazás valódi csodafegyvere viszont a weboldalak háttérként történő beágyazása. Ehhez csak meg kell nyomnunk az ablak tetején található "Add Wallpaper" gombot, majd bemásolni a kívánt oldalt. A tapétává változtatott weblapok interaktívak maradnak, így akár dolgozhatunk is velük, ha úgy tartja kedvünk (alapvetően az egér kattintását érzékelik, a billentyűzetet külön kell engedélyezni).

További jó hír, hogy az app a dupla monitoros konfigurációkat is támogatja, így akár mindkét megjelenítőn eltérő háttérképet használhatunk, és attól sem kell tartanunk, hogy leterheli a hardvert, mivel a háttérben futtatva (pl. játék közben) a Lively Wallpaper egyáltalán nem használja a számítógépünk erőforrásait.

Letöltés előtt nem árt figyelembe venni, hogy egy aktív fejlesztés alatt álló szoftverről van szó, így akadhatnak benne hibák, cserébe viszont rendszeresen érkeznek hozzá az új funkciók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.