Hirdetés

Így küldj biztonságosan hatalmas fájlokat



|

Bemutatjuk a négy, általunk legjobbnak tartott, klasszikus fájlküldő szolgáltatást.

Hirdetés

Munkánk során meglehetősen sokat levelezünk, és bizony a szerkesztőségen belül többen is vagyunk, akik szinte havonta kénytelenek kipucolni a postafiókjukat, hogy a 99 százalékos telítettséget legalább 90 százalékra letornázzuk. Ebben a környezetben a pokol egyik bugyrába kívánjuk sokszor azt, aki 5 MB-os méretnél nagyobb levelet küld. Sokan ebbe a hibába esnek, hiszen elég 2-3 csatolt fotó ahhoz, hogy valaki leverje a tűréshatár képzeletbeli lécét.

Hirdetés

Szerencsére van megoldás a fájlküldő szolgáltatások és felhőszolgáltatások képében. Míg utóbbiaknál az online tárhelyre már feltöltött állomány(oka)t vagy mappá(ka)t oszthatunk meg, a fájlküldők kifejezetten a nagy csomagokra és a gyors, jellemzően 1-7 napos elévülésre specializálódtak, ami pont elég ahhoz, hogy a címzettek letöltsék a küldeményt. E szférában kétféle szolgáltatástípus létezik: az egyik generál egy letöltési URL-t, majd azt elküldi a címzettnek, míg a másik megelégszik az URL létrehozásával és a feltöltéssel, és ránk bízza a logisztikát. A terület legismertebb képviselője a WeTansfer, míg hazánkban a maximum 400 MB-os fájlméretet kezelő toldacuccot.hu és mammutmail.com tett szert nagyobb népszerűségre, újabban pedig a Tresorit épített kiváló fájlküldőt.

Mi az alábbi szolgáltatásokat tartjuk a leghasznosabbnak, de érdemes még a Tor böngésző felhasználóinak bevetniük az onionshare.org megoldását, amely úgy kínál korlátlan méretű fájlküldést, hogy valójában egy Onion szervert hoz létre a küldő gépén, és azon keresztül indítja a biztonságos átvitelt. Hasonlóan működik a terashare.net, csak éppen a P2P bittorrent protokollt használva, esetében viszont 10 GB felett lép életbe a lokális tárolás és küldés.

WeTransfer

Talán a legismertebb fájlküldő szolgáltatás, amely ingyenesen 2 GB-os állományok küldését engedélyezi regisztráció nélkül. A feltöltött fájlok 7 napig érhetők el, maximum 3 címzett számára. A havidíjas Pro csomag 1 TB tárhelyet kínál, 20 GB-os feltöltési korláttal.

Tresorit Send

Komoly kihívót kapott a WeTransfer, ráadásul országunkból, hiszen a magyar Tresorit nem csupán 5 GB-os fájlküldést - pontosabban fájlfeltöltést - engedélyez ingyenesen, hanem megannyi hasznos funkciót is kínál. Utóbbiakhoz Tresorit-fiók szükséges, amit emiatt is érdemes létrehozni.

Smash

Akár egy egész operációs rendszer image képét átküldheted a szolgáltatással, hiszen nem szimplán ingyenes, feltöltési korláttal sem rendelkezik - amihez még regisztrálni sem kell. 14 napos megőrzési időt vállal, Prémium fiókkal éveset, testre szabható felülettel.

Firefox Send

Szintén egy rendkívül felhasználóbarát felülettel kialakított szolgáltatás, amely regisztrációmentesen 1 GB-os, Firefox-fiókkal 2,5 GB-os fájlküldést engedélyez. Alapváltozata egy letöltést enged egy napig, míg bejelentkezve akár 7 napos megőrzési idő is választható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.