Hirdetés

Hogyan kezeld hatékonyan a Chrome megnyitott lapjait?



|

A GraphiTabs nevű beépülő segít átlátni és kezelni a lapok rengetegét.

Hirdetés

A böngészőkben az egyik leggyakoribb probléma kétségkívül az, hogy amikor nagyon sok lapot nyitunk meg, egy idő után nem tudjuk követni, melyik micsoda, és vajon mit akartunk megnézni következőnek. A kezelést segítő beépülők többsége általában a lapok közötti váltást vagy csoportosítást, esetleg kedvenchez adást igyekszik segíteni. A Google Chrome böngészője alá telepíthető GraphiTabs másként közelíti meg a lapkezelés kérdését. 

Hirdetés

A GraphiTabs segítségével gyakorlatilag egy faszerű struktúrában látjuk át a megnyitott lapok rengetegét, az addon pedig minden esetben megmutatja, hogyan jutottunk el az egyes oldalakhoz. Könnyedén átláthatjuk a segítségével, hogy melyik Chrome-ablakban mi van nyitva, illetve melyik fül melyikből lett továbbnyitva. Amennyiben valamelyiket kinéztük magunknak, akkor a kijelölés után átválthatunk rá, bezárhatjuk vagy fel is függeszthetjük. 

 

Útvonal

 

Használat

A telepítés után a GraphiTabs egy G betűs gombbal helyezi el magát a címsor mellé, jobb oldalra. Amint erre rákattintunk, a beépülő egy új lapon nyílik meg. Ezen az oldalon faszintű elrendezésben látjuk a megnyitott lapokat. Amikor az egyikre rákattintunk, akkor a kijelölése után az addon megmutatja a pontos utat, hogy milyen útvonalon jutottunk el a konkrét oldalig. A kijelöléskor át tudunk váltani az adott lapra, be lehet zárni, felfüggeszteni vagy éppen visszaállítani a felfüggesztésből. 

A felső részen statisztikákkal is szolgál a kiegészítő. Itt láthatjuk, hogy mennyi lap és ablak van éppen megnyitva, és összesen mennyi lapot függesztettünk fel. A beépülő egy keresősávot is tartogat, amelynek a segítségével kereshetünk a megnyitott lapok között. Ha valaki a reset gombra nyom, ne ijedjen meg - ilyenkor nem a böngészést nullázza a kiegészítő, csupán önmagát. 

 

Lehetőségek

 

A beépülő legnagyobb előnye egyértelműen a grafikus ábrázolásmód. A megvalósítás jól sikerült, a funkciókra sem lehet komolyabb panasz, az egyes elemek pedig jól láthatóak. A GraphiTabs a tervek szerint hamarosan plusz funkcióval is újít, amelynek hála a lapokat a kedvencek közé is el lehet majd menteni. Ám már e nélkül is nagy segítség lehet, ha rengeteg oldalt nyitottunk meg egyszerre a Chrome böngészőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.