Hirdetés

Hogyan navigálj offline, külföldön?

|

Nem muszáj mobilinternet ahhoz, hogy külföldön ingyen eligazodjunk egy okostelefonnal.

Hirdetés

A gyakorlatban nem minden esetben áll a rendelkezésünkre mobilinternetes kapcsolat. Ennek a hátterében lehet az, hogy külföldre utaztunk, de az is elképzelhető, hogy valahol egyszerűen nincs térerő. Magától értetődő, hogy az ilyen esetekre úgy a legjobb felkészülni, hogy később offline is tudjunk navigálni. Az egyik módszer az, ha Wi-Fi-n keresztül még indulás előtt letöltjük a megfelelő térképeket. 

Hirdetés

 

Google Maps, offline

A Google Maps alkalmas rá, hogy letöltse a térképrészleteket későbbi, offline használatra. Sajnos a funkció kissé korlátozott, és Magyarországon továbbra sem működik. Külföldön azonban adott esetben nagy hasznát lehet venni. 

 

Sajnos magyarországi területen még mindig nem működik a mentés

 

A keresőbe elég beírni, hogy "ok maps", a Google Maps pedig lehetőséget ad a kijelzőn látható térképrészlet lementésére. Ezt később bármikor elérhetjük, akkor is, ha a készülékünk repülőmódban van. Sajnos az offline szolgáltatás nem csak néhány országot tekintve korlátozott, hanem a lementhető terület méretében is. Ha túl nagyot jelölünk ki, akkor az app hibaüzenetet dob. A másik nagy probléma, hogy a lementett térképen nem tudunk GPS-t használni. Az offline mód mindenesetre sok helyzetben hasznos lehet, és a bal alsó menüből mindig elérhető, internet nélkül. 

 

Navigálás offline

Amennyiben GPS-t is akarunk használni, és néhány kilométernél többet tartalmazó térképet magunknál tartani, akkor rengeteg kiváló navigációs programból lehet választani. De mi a helyzet akkor, ha valami ingyenesre van szükség?

 

Valósidejű navigáció, ingyen

 

Az egyik jó válasz a MapFactor Navigator Free nevű megoldása. Ez az OpenStreetMapre építve nagy mennyiségű választékot kínál térképekből, és gyakorlatilag minden kontinenst lefed. Az egyetlen korlátozás gyakorlatilag a rendelkezésünkre álló tárhely. Ha van kapacitás és egy konnektor a töltéshez, akkor egy egész ország térképét is bátran begyűjthetjük. A közlekedés módját autós, biciklis, buszos, gyalogos és teherautós lehetőségek között tudjuk váltogatni. Vannak továbbá kedvenc helyek és útvonalinfo is, így ingyenes megoldáshoz képest kiemelkedő, amit kapunk. Windows mellett Androidon is működik. 

 

Nektek melyik a kedvenc navigációs appotok?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.