Hirdetés

Így állítsd vissza a Chrome korábban megnyitott lapjait

|

Több módszer is létezik a legutóbbi munkamenet visszaállítására.

Hirdetés

A Google Chrome böngészőjét be lehet úgy állítani, hogy induláskor ott folytassa, ahol a legutóbb abbahagytuk. Ez azt jelenti, hogy minden fül és ablak megnyílik, amit legutóbb otthagytunk. Természetesen üres lappal és beállított kezdőoldalakkal is lehet startolni. Ha nem az első opciót állítjuk be, akkor sajnos nem tudjuk ott folytatni a böngészést, ahol legutóbb befejeztük. 

Hirdetés

Igaz, hogy a választásunknak oka van, ugyanakkor néha hasznos lenne visszaállítani a korábbi munkamenetet. Sajnos erre nincs külön gomb a programban. Természetesen a Ctrl + H gombokkal beléphetünk az előzményekre, és elkezdhetjük egyesével felkutatni és megnyitni azt, amire szükségünk van, de a folyamat így nehézkes és időigényes. Akkor is gondban vagyunk, ha a Chrome összeomlik, és valamiért nem állítja vissza a korábban megnyitott lapokat. 

 

A korábbi munkamenet visszaállítása

Van egy trükk, amit a Chrome böngésző mindegyik kiadása - még a Chromium is - támogat - egészen pontosan egy indulási paraméter, ami arra kényszeríti a programot, hogy betöltse a legutóbbi böngészési menetet.

 

Kell egy parancsikon

 

A windowsos felhasználóknak a tipp alkalmazásához csak egy parancsikonra vagy egy letűzött ikonra lesz szükségük. Ha ez megvan, akkor az ikonon jobb egérgombot kell nyomni, majd a Tulajdonságok lehetőségre kattintani.

Ezt követően a cél mezőbe kell kattintani, és az ott látható sor legvégére be kell illeszteni a [--restore-last-session] kiegészítést. Fontos megjegyezni, hogy a hozzáírás előtt egy szóköznyi szünetet kell tartani. Az eredmény Windows 8.1 alatt hasonló lesz: [C:UsersLászlóAppDataLocalGoogleChromeApplicationchrome.exe --restore-last-session]. 

A Chrome ilyenkor mindenképp újratölti a legutóbbi munkamenetet, függetlenül attól, hogy a beállításaiban hogyan van konfigurálva. 

A legjobb az egészben az, hogy a trükk még törölt böngészési előzmények mellett is működik, ugyanis a munkamenet visszaállítása ettől teljesen független. 

 

Csak egy plusz paraméterre van szükség

 

Alternatíva

Ha valakinek sorozatos problémák miatt gyakran van szüksége a parancsikon használatára, akkor viszont célszerűbb egy beépülőt alkalmazni erre a feladatra. Ezek automatikusan mentik a munkameneteket, amiket később bármikor vissza lehet állítani. Az egyik ilyen hasznos kiegészítő a Session Buddy, amely a legutóbbi három munkaszakaszt automatikusan menti el nekünk. 

 

A ti böngészőtökben hány beépülő van telepítve?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.