Hirdetés

Így értesítsd az ismerősöket, mielőtt lemerülsz



|

A Last Message azelőtt küld üzenetet Android rendszerről, hogy az akku végleg kifújna.

Hirdetés

Sajnos a mai okostelefonok leggyengébb pontja az akkumulátor - meglehetősen kevés olyan készülék van, amelyik hosszú üzemidőt tud garantálni. A helyzet alól természetesen az Android platform sem kivétel. Az pedig a legrosszabb forgatókönyv, amikor nem elég, hogy lemerül az eszköz nap közben, hanem még értesíteni sem tudjuk az ismerősöket, a családot, hogy ne is próbáljanak keresni - de azért nincs okuk aggódni, csak az akku adta meg magát. 

Hirdetés

 

Automatikus üzenet

A Google mobil operációs rendszerére szerencsére létezik egy remek app, amelynek a segítségével Android 2.2 fölött értesíthetjük a kijelölt kontaktjainkat, még mielőtt az akku végleg kilehelné a lelkét. 

A Last Message ingyenes app telepítését követően el kell indítani az alkalmazást, majd a nagyjából középen lévő üzenetdobozba beírni azt a szöveget, amit küldeni szeretnénk vész esetén az ismerősöknek. 

 

Az üzenet, a névjegyek és a százalék is megadhatóak

 

A következő lépésben szembesülünk vele, hogy az app igazán hasznos segítség lehet. Az előre beállított üzenetet ugyanis a gmailes névjegyek mellett a facebookos és a twitteres ismerősöknek is el tudja küldeni, méghozzá egyszerre. Mindehhez elegendő a szóban forgó fiókokat hozzákapcsolni az apphoz, amihez csak a megfelelő ikonokra kell rányomni. Ezt követően pedig már csak ki kell jelölni a választott kontaktokat. 

 

Akkuszint, időpontok

Ha megvan az üzenet és a névjegyek, akkor az akkumulátor százalékos szintjét kell megadnunk - azt, amelyiknél már szeretnénk kiküldeni az üzenetet. Természetesen az üzenetküldés is igényel majd némi energiát, így nem érdemes kisakkozni az értéket, jobb, ha mondjuk 10 százalékot adunk meg minimumnak. 

 

Korlátozható a működés

 

Ezen felül az is testre szabható, hogy a Last Message mikor lépjen akcióba. A beállítások menüben megadható a működés idejének a kezdete és a vége. Ez azért hasznos, mert így csak munka/nap közben aktív az app, olyankor, amikor töltő nélkül maradhatunk. 

Az alkalmazás további extrákat is tartogat, amelyek között találunk például statisztikát. Ez akkor jöhet jól, ha arra gyanakszunk, hogy már nem az igazi az akku egészsége. Látjuk például az akku hőmérsékletének 50 legutóbbi állapotot, illetve további adatokat is listáz az app. 

 

A ti okostelefonotok akkuja meddig bírja egy feltöltéssel? Kerültetek már bajba miatta?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.