Hirdetés

Így használd a Google-t fotómentésre

|

A Google+ app Androidon és iOS-en is meg tudja oldani a képeink mentését.

Hirdetés

Attól függetlenül, hogy egy nap hány fotót készítünk az okostelefonunkkal (és/vagy a táblagépünkkel), mindig jó dolog gondoskodni az értékes képek biztonsági mentéséről. Ebben a Google is segít nekünk, méghozzá attól függetlenül, hogy Androidot vagy iOS-t használunk. 

A Google+ automatikus mentése ingyenes, és nagyon egyszerű mód a fotók és videók felhőbe való elmentésére. A tartalmak a Google+-fiókunk Fotók részlegében lesznek eltárolva, természetesen mint privát anyagok. A szolgáltatás használatához mindössze egy Google+ app kell a Google-fiók mellé. Megmutatjuk, hogyan működik. 

 

Automatikus mentés

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy alapesetben az automatikus mentés nincs bekapcsolva, mivel nagy mértékű adatforgalmat generálhat. Amennyiben az app telepítésekor nem foglalkoztunk a részletekkel, később akkor is gyorsan engedélyezhető a funkció. Androidon ehhez el kell indítani az appot, majd a Beállításokban engedélyezni az automatikus mentést. Ugyanennek a fotós appon keresztül is működnie kell. 

 

Beállítás Androidon

 

Az iOS rendszerek alatt először a Google+ appot kell megnyitni, belépni a menüjébe, majd a beállításokat, és a kamera és fotók menüpontot választani. Szükség szerint engedélyezni kell, hogy a Google+ hozzáférjen a készüléken tárolt fotóinkhoz. 

Hirdetés

 

Képméret és szinkronizált mappák

A Google korlátlan tárhelyet kínál a fotóink mentésére, abban az esetben, ha azok 2048 x 2048 pixelen belül maradnak. Amennyiben az eredeti képméretet szeretnénk megőrizni, arra is van lehetőség, de ilyenkor a Google-fiókunk tárhelyét kezdik fogyasztani a mentések. A Beállításokban mindkét platformon megadhatjuk, hogy melyik opciót részesítjük előnyben. Alapesetben a teljes méretű képek mentése van beállítva, így érdemes foglalkozni a részletekkel. 

Az androidos felhasználók Galéria vagy Fotók appjában azt is meg lehet nézni, hogy melyik mappák fölött van egy kis felhő ikonja. Ez azt jelzi, hogy az adott mappát a Google+ automatikusan szinkronizálja a felhőbe. Ha valamelyiket nem szeretnénk menteni, egyszerűen érintsük meg a felhő ikonját, ami ezután szürkére vált. 

 

Fotók - Google+
Hirdetés

 

Adatkapcsolatok és böngészés

Természetesen a mobilnettel való takarékoskodásban nem segít, ha automatikus mentést használunk. Éppen emiatt bizonyosodjunk meg róla, hogy a Beállításokban meg van adva, hogy az automatikus mentés csak is Wi-Fi-n keresztül történhet. Természetesen ha nem vagyunk hálózatközelben, és muszáj mentenünk, később a beállítás módosítható. 

Az elmentett anyagokat a Google+ Fotók oldalán tudjuk böngészni. Ha a keresőmezőbe beírjuk, hogy #AutoBackup, akkor kizárólag az eszközről mentett anyagokat mutatja az oldal. 

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.