Hirdetés

Így használd a mobilodat webkameraként



|

Jól ismert tulajdonsága a webkameráknak a pocsék képminőség. Egy egyszerű trükkel saját okostelefonodból is lehet webkamera, legyen az akár androidos, akár iOS-es.

Hirdetés

Miért kellene eldobnod vagy eladnod a megunt vagy elavulttá vált mobilodat, amikor némi odafigyeléssel és leleményességgel hasznos eszközt varázsolhatsz belőle? Korábban átvettük már, hogy a régi telefonodat hogyan használhatod biztonsági kameraként, most pedig a segítségünkkel azt is megoldhatod, hogy a lerakott kütyüd webkameraként folytassa a pályafutását. 

A lecserélt mobilod képességeit persze nem csak biztonsági kameraként, hanem többek között bébimonitorként, digitális személyi asszisztensként, ébresztőóraként és távirányítóként is kamatoztathatod, a PC World Segélyvonal rovata azonban most az online pillanataidat igyekszik megkönnyíteni azáltal, hogy webkameraként segít újragondolni a telefonodat. 

Hirdetés

Így használd a mobilodat webkameraként

1. Szoftverek mindkét oldalon

Bármely iOS-es és androidos készülék bevethető PC-s webkameraként hang és mozgókép átvitelére. Ehhez az appáruházból szerezd be a DroidCam alkalmazást, majd a számítógépedre töltsd le és telepítsd a DroidCam-klienst

2. Párosítás

Elengedhetetlen, hogy azonos hálózatra kapcsolódjon a PC és az okostelefon. A mobilapp kiírja az IP-címét és a portot, amit a számítógépen be kell gépelni. Itt választható ki, hogy csak videót, vagy hangot is továbbítson a mobil. Wi-Fi mellett az USB-s kapcsolat is támogatott.

3. Használat

A chatprogramokban a "DroidCam Source" virtuális webkamerát kell választani, ez már a mobilod által látott képet fogja közvetíteni. Ha rendszeresen használod, érdemes az 1600 forintos DroidCamX HD appot beszerezni, ami akár 1080p-s felbontást és hasznos vezérlőket is aktivál.

4. Töltés, fixálás, iOS

A videóstreamelés leterheli a mobiltelefont, ezért használd töltőre kapcsolva. Hasznos a tripod állvány is, amivel stabilan a kívánt pozícióba tudod állítani mobilodat. A DroidCam app iOS-en is elérhető, ám macOS-kliens nincs, ezért itt az OBS-t kell bevetned DroidCam pluginnel.

Ha további kérdéseid lennének ezzel vagy más témával kapcsolatban, akkor keresd Segélyvonal rovatunkat a magazinban, illetve elérhetsz minket e-mailen keresztül is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.