Hirdetés

Így játszd le az animált GIF-eket a Windowsban



|

A 7Gif egy célzott alkalmazás az animált GIF-ek lejátszására.

Hirdetés

Az utóbbi időben ismét virágkorukat kezdték élni az animált GIF-ek. Ezúttal nem személyes honlapokon, hanem képfeltöltő és -megosztó oldalakon, mint például a Reddit, a 4Chan vagy az Imgur - napi több száz beszédes videoklip kerül fel ezekre a webhelyekre GIF formátumban. 

Hirdetés

Igaz, hogy sokan szeretnének örökre megszabadulni az animált GIF-ektől, és HTML5 videókkal helyettesíteni őket, de a formátum várhatóan nem mostanában hal majd ki. Már csak azért sem, mert az összes modern böngésző képes lejátszani ezeket, ráadásul a multimédiás lejátszók többsége is boldogul velük. Ez utóbbi tényező miatt nem sok keresnivalója van az asztali lejátszóprogramoknak, de azért bizonyos esetekben - főleg, ha a GIF szaggat a böngészőben - jól jöhetnek. 

 

7Gif

A 7Gif régóta ismert név a hasonló windowsos lejátszók világában. A használatához Microsoft .Net Framework 3.5 szükséges, ugyanakkor ez a Windows 7-től fölfelé már integrált a redmondi vállalat operációs rendszereiben. 

 

A lejátszás sebessége is módosítható

 

Az alkalmazás hasonlít a legtöbb médialejátszóhoz, így elegendő megkeresni benne a megnyitás gombot vagy pedig az animált GIF-képet közvetlenül a program felületére húzni. Az alapfunkciókat tekintve nem nyújt semmi szokatlant a 7Gif: képes szüneteltetni és leállítani a lejátszást. 

 

Plusz funkciók

A 7Gif különlegességei az extra képességekben rejlenek, mint például a zoomolás és az, hogy a tartalmak méretezése automatikusan kényszeríthető a programablakhoz. Szintén lehetőség van az animált anyagban képkockánként lépkedni előre és hátra - ez hasznos lehet adott jeleneteknél vagy elemeknél, amelyeket közelebbről is meg akarunk vizsgálni. 

Az alkalmazás további érdekességei közé sorolható, hogy fel tudja gyorsítani vagy le tudja lassítani az anyagok lejátszását. A funkciók többsége gyorsbillentyűkön keresztül is használható. 

 

Sok az extra

 

A beállítások gombra nyomva számos pluszt lehet még találni a programban. El lehet például menteni az aktuális vagy az összes képkockát külön képként, illetve van lehetőség a nyomtatásra, illetve a tulajdonságok ellenőrzésére, amelyből kiderül a méret és a felbontás is. 

 

A 7Gif hasznos segédprogram lehet azoknak, akik gyakran böngésznek a képmegosztó oldalakon, vagy egyenesen saját gyűjteményt tartanak fent az animált GIF-ekből. Elsősorban az ilyen felhasználóknak ajánlott az alkalmazás, hiszen egyéb esetekben a böngésző is elég lehet. 

 

Ti min keresztül szoktatok animált GIF-eket nézegetni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.