Hirdetés

Így kényszerítsd a géped biztonságos kapcsolatok használatára



|

Az SSL Enforcer nem csak a böngészőkkel működik.

Hirdetés

Manapság az adatvédelem egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, hiszen legyen szó bizalmas dokumentumokról, fotókról, üzenetekről vagy pénzzel kapcsolatok műveletekről, sosem lehet elég biztosra menni. A védelem érdekében rengeteg segédprogramot lehet bevetni, és ezek közé tartozik az SSL Enforcer is. 

Hirdetés

 

Titkosítás mindenhol

Az SSL Enforcer hasonlóan működik, mint a népszerű HTTPS Everywhere névre keresztelt böngészőkiegészítő. A program azonban abban más, hogy ez nem csak a böngészésre alkalmas szoftverekkel kompatibilis, hanem a biztonságos kapcsolatokat az egész rendszerre képes kiterjeszteni, így bármilyen programtól függetlenül fut. 

 

Ettől többet kell tennünk a biztonságért

 

A segítségével minden folyamathoz biztonságos kapcsolatokat rendelhetünk. A telepítéshez normál és hordozható verziót is választhatunk, értelemszerűen ez utóbbit nem kell rendesen installálni, elég futtatni.

Alapértelmezésben az SSL-kényszerítés be van kapcsolva, ami viszont néha gondokat is okozhat, hiszen olyan oldalakkal is találkozunk a neten, amik egyáltalán nem támogatják a HTTPS protokollt. 

 

Felügyelet

Az alkalmazás mindenesetre monitorozza a HTTP portokat már alapból is, és átirányít mindent biztonságos kapcsolatra. Mindez nem csak a böngészőkben működik, de minden másnál is, ami HTTP kapcsolatot használ (például az RSS-olvasók). 

 

SSL Enforcer

 

A naplóban minden kapcsolatot kigyűjt nekünk a program, így mindig értesít minket arról, hogy mi történik a háttérben. Az értesítések testre szabhatóak, így szükség szerint beállítható az is, hogy csak a hibákat jelenítse meg a napló. Az SSL-kényszerítés a beállításokban kikapcsolható, illetve a HTTPS-re való automatikus átirányítás és a HTTPS elérhetőségének az ellenőrzése is letiltható. 

A folyamatok alól a megadott hostokat és szolgáltatásokat ki lehet zárni - ez akkor lehet fontos, ha valami nem támogatja a HTTPS-t. Ahelyett, hogy ne is tudjunk csatlakozni, hozzáadhatjuk a kivételekhez, így a program figyelmen kívül hagyja az adott elemet. Természetesen a lista a portokkal is ugyanígy bővíthető, csökkenthető. 

Az SSL Enforcer Windows és OS X operációs rendszerekre egyaránt elérhető. 

 

Ti milyen óvintézkedéseket tesztek, ha érzékeny adatokkal dolgoztok a gépen?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.