Hirdetés

Így készíthetsz saját NFT-t



|

Egyre elképesztőbb összegeket pörget az NFT-piac. Elmagyarázzuk, hogy pontosan mi ez és segítünk, hogy te is kivehesd a részedet belőle.

Hirdetés

Ugyan a kriptovaluták árfolyama elég komoly gyomrosokat kapott az elmúlt hetekben, a digitális alkotások iránti érdeklődés továbbra sem lankad, az NFT-piac változatlanul az egekben szárnyal. Egyre több helyről hallhatod, hogy ezek a blokkláncra került, egyedi virtuális művek (mint a Charlie bit my finger) milyen csillagászati árakon kelnek el, és ugyan sokan kétkedve fogadják e megoldások létjogosultságát, sőt egyenesen bármelyik pillanatban kidurranó lufiként tekintenek a jelenségre, az bizonyos, hogy sok millió dolláros iparágról beszélünk. Ne aggódj, a PC World Segélyvonalának segítségével akár te is kiharaphatsz egy falatot az NFT-biznisz tortájából. 

Hirdetés

NFT szinte bármilyen digitális alkotásból készíthető, legyen az videó, kép vagy zene, és mivel különösebb akadálya nincs annak, hogy egy jó ötletet ilyen formában megörökíts és értékesíts, akár azonnal bele is vághatsz. Létrehozása szerencsére sem specifikus hardvereket, sem különösebb szoftveres ismereteket nem igényel, sőt helyenként még kezdőtőkét sem, bőven elég, ha egy számítógép és internetkapcsolat a rendelkezésedre áll.

Először is szemelj ki, vagy alkoss egy olyan digitális műtárgyat, ami kellően figyelemfelkeltő, és esetlegesen a piac számára is vonzó lehet (popkulturális témákat dolgoz fel, aktualitásokra reflektál, magas művészi színvonalat képvisel). Javasoljuk, hogy eleinte csak képekkel próbáld ki a virtuális vagyontárgy előállítását, mert talán ezzel lesz a legegyszerűbb dolgod, később pedig, ha már mindent kiismertél, jöhetnek a mozgóképes alkotások is.

Ha végeztél a kiválasztott fotó szerkesztésével, mentsd el a fájlt, és indulhat az NFT-kaland. Négy lépésben összefoglaljuk, mi is kell ahhoz, hogy megszülessen egy digitális műtárgy.

1. Látogass el a wallet.wax.io oldalra, és hozz létre egy fiókot, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy hozzáférhess virtuális alkotásaid szerkesztőjéhez. A regisztrációt és levelezési címed megerősítését követően a frissen elkészített virtuális tárcád felületén találod magad.

2. Amint kész a fiók, át is ugorhatsz az AtomicHub nevű, kifejezetten NFT-re specializálódott áruházba, ahol egy néhány kattintásos bejelentkezést követően az NFT Creator menüpontba lépve láthatsz majd neki digitális remekműveid elkészítésének.

3. Első lépésként a Create Collection segítségével kell létrehoznod új gyűjteményedet. Itt állíthatod be az alapadatokat, valamint azt is, hogy az esetleges további értékesítésből mekkora jutalék járjon neked. Ha minden elengedhetetlen információt megadtál, akkor a Create Collection gomb létre is hozza a gyűjteményt.

4. Ezek után a Create Shemával az NFT-d sablonját is elkészítheted; ezúttal is csak néhány tulajdonság megadása szükséges. Végül a Mint New Asset felületen egy kép feltöltésével és a név megadásával már létre is jött virtuális tokened. Csupán annyi a teendőd, hogy a Create Asset gombra kattintasz, és megerősíted a tranzakciót.

Ha további kérdéseid lennének ezzel vagy más témával kapcsolatban, akkor keresd Segélyvonal rovatunkat a magazinban, illetve elérhetsz minket Facebookon és e-mailen keresztül is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.