Hirdetés

Így maradj biztonságban Androidon - második rész



|

Pár újabb alapvető trükk a biztonságosabb mobilos hétköznapokért.

Hirdetés

Az okostelefonok a hétköznapjaink alapvető tartozékaivá váltak, és meglehetősen személyes jellegű tárgyak - éppen ezért érdemes gondoskodni minden tekintetben a biztonságukról. Legutóbb mutattunk néhány alapvető trükköt ennek érdekében, most pedig következzen a folytatás. 

Hirdetés

 

Gondold meg, hogy mire nyomsz

Ma már sok biztonságos hirdetés van mobilra, de azért pórul is járhatunk, ha túl sokszor vagy meggondolatlanul nyomunk rá a felugró ablakokra. Kerüljünk el messzire minden olyan üzenetet, ami azt mondja, hogy fertőzött a telefonunk, vagy adjunk ki magunkról valamilyen személyes információt, jelszót. Ilyen helyzetekben kéretlen vagy kártékony appokat is beszerezhetünk, esetleg hozzáférést adhatunk valakinek a fiókunkhoz. 

 

Keress megbízható forrásokat

Az appok nagyban befolyásolhatják a készülék biztonságát, ezért csak olyan helyről ajánlott ezeket letölteni, amelyben teljesen megbízunk. A Play Áruház egyre szigorúbb ellenőrzéseket tart, így aki ezen belül mozog, annak nem igazán kell aggódnia. A rendszeren a Beállítások, Biztonság résznél ráadásul alapból be van kapcsolva az [Ellenőrzés biztonsági veszélyek szempontjából] funkció, ami rendszeresen ellenőrzi, vannak-e potencionális károkozók az eszközön. 

 

Megbízható bolt

 

Ismeretlen forrásokból nem ajánlott appokat letölteni, ugyanakkor az Ismeretlen források opció bekapcsolása a Beállításokban ezek telepítését is lehetővé teszi. Ha nem a Play Áruházból töltünk le valamit, akkor mérlegelni kell a hely megbízhatóságát, azt, hogy számolhatunk-e rejtett költségekkel valamilyen szolgáltatásért, illetve, hogy kér-e az app fontos információt vagy engedélyt. 

 

Mit tegyél, ha eltűnt a készülék?

Mint sok más helyzetre, erre is jobb felkészülni. Ilyen téren az egyik legnagyobb segítséget az Android Eszközkelező adja, amelynek a telepítése és használata erősen ajánlott. A szolgáltatással később megcsörgetni, zárolni és törölni is tudjuk a készüléket távolról. 

 

Érdemes készenlétben tartani

 

Ezen felül bár logikus, de meg kell jegyezni, hogy az egyéb elérhetőségeink (például e-mail cím, másodlagos telefonszám) zárolt képernyőn való megjelenítése is nagy segítség lehet, ha a megtaláló visszaadná a készüléket. Ezeket a Biztonság vagy a Képernyő lezárása menüben lehet felvenni. 

 

Mit tegyél, ha el akarod adni? 

Ebben az esetben érdemes teljesen lepucolni a készüléket, nehogy valaki visszaállítsa valamilyen adatunkat. A gyári visszaállítást egy titkosítás után ajánlott véghezvinni. 

 

Ti honnan szoktatok appokat letölteni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.