Hirdetés

Így monitorozd a PC-d mobilról!



|

Az AIDA64 valós időben monitorozza a PC érzékelőit, mindezt pedig mobilon is követhetjük.

Hirdetés

Egy ideje már elérhető az AIDA64 legújabb verziója, amelynek a segítségével egy PC állapotát távolról is meg lehet figyelni. A magyar fejlesztésű szoftver rendszerdiagnosztikai célokra, hardver- és szoftverleltárnak, illetve rendszertesztnek is használható, az 5.0-s verziótól kezdve pedig egy okostelefonon vagy egy táblagépen keresztül is mutatja a gép adatait. 

Hirdetés

 

Újdonságok

A mostani AIDA természetesen tökéletesen kezeli az aktuális Microsoft-rendszereket, így a Windows 8.1 Update 1-gyel, a Windows 10 előzetesével, a Windows Server 2012 R2 Update 1-gyel és a Windows Server 2015 előzetesével is elboldogul. Hardverfronton szintén nincs miért aggódni, ugyanis még a meg sem jelent lapkákkal is kompatibilis a program, mint az Intel Skylake, Quark sorozatába tartozó processzorok, vagy éppen az AMD Carrizo és Toronto modelljei. 

 

Részletes adatok

 

Szintén új funkció, hogy a program össze tudja gyűjteni az operációs rendszerre installált tanúsítványokat. A diagnosztikai újdonságok között van OpenCL-alapú GPGPU benchmark, többszálú memóriateszt (SSE, SSE2, AVX, AVX2, FMA, BMI és BMI2 gyorsítással), Mantle-alapú GPU-teszt AMD chipekhez, továbbá 64 bitre optimalizált sebességmérés AMD APU-kon, Intel Atom lapkákon (Avoton, Rangeley) és Bay Trail platformon. Az AMD Radeon R5, R7, R9 és az NVIDIA GeForce 600, 700 és 900 szériái ugyancsak támogatottak. 

 

Távoli megfigyelés

Az eddigiek mellett nagy újdonság az úgynevezett RemoteSensor funkció, aminek hála egy PC állapota okostelefonról vagy táblagépről is figyelhető. A kapott adatok között nem csak az alkatrészek hőmérsékletei, a feszültségi értékek és a ventilátorok állapota látható, hanem a hálózati sebesség, a processzor terhelése és még az adattárolókon lévő szabad hely is. 

 

Távoli megfigyelés

 

Érdekesség, hogy már a korábbi kiadásokban is ott volt a SensorPanel szolgáltatás, amely az asztalon képes volt megjeleníteni ezeket az értékeket. Mivel azonban ehhez hely is kell, érdemesebb egy második kijelzőben gondolkozni. Értelemszerűen egy új monitort emiatt felesleges megvenni, de a fiókban lapuló régi táblagép vagy okostelefon pont jól jöhet a monitorozott adatok megjelenítésére. 

Miért jobb mindez, mintha androidos vagy iOS-es appot írtak volna? A jelenlegi felállás szerint bármilyen böngészőből, bármilyen eszközről el lehet érni a szenzoradatokat. Igaz, hogy ehhez meg kell adni a megfigyelt PC IP-címét és a megfelelő portszámot, de ezt a problémát gyorsan és könnyen át lehet hidalni egy sima parancsikonnal. 

 

Ti szoktátok figyelni a gépetek pillanatnyi adatait? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.