Hirdetés

Így netezz offline Androidon



|

Hasznos kiegészítő lehet az Offline - An Offline Browser nevű app.

Hirdetés

Időnként adódhatnak olyan helyzetek, hogy mobilinternet nélkül maradunk. Ha tudjuk, hogy ez előfordulhat, akkor akár előre is felkészülhetünk, zenékkel, videókkal, játékokkal. De bármilyen meglepő, akár az offline böngészésre is fel tudunk készülni. 

Hirdetés

 

Offline böngésző

Ehhez nem kell más Android platformon, mint az Offline - An Offline Browser nevű app. Ennek a segítségével előre letölthetjük az eszközünkre a kívánt weboldalakat, és később internetkapcsolat nélkül is elolvashatjuk őket. 

Mindez természetesen nem csak a kedvenc online újságunk esetén hasznos, hanem például kiránduláskor a turistainformációkkal kapcsolatban is. 

 

Így lehet hozzáadni egy oldalt

 

A program telepítése és elindítása után a fő kezelőfelületen a nagy plusz ikont kell kiválasztani. Ilyenkor egy új oldalra jutunk, ahol a főoldal URL-jét tudjuk felvenni. Ugyanitt lehet megadni a részleteket is, úgy mint az oldalankénti maximum hivatkozások száma és a linkmélység, vagyis, hogy meddig kövesse a hivatkozásokat a főoldalról befelé az app. 

 

Wi-Fi-ről érdemes használni

Az app egyszerre egy elemmel boldogul el, így listában tölti az oldalakat le. Nagyon ajánlott Wi-Fi-ről elvégezni a letöltéseket, nehogy meglepetés érjen minket később - főleg, ha a képeket is kérjük. 

Az elmentett oldalak bármikor olvashatóak internetkapcsolat nélkül is, és a beállításoktól függően rengeteg linkre rá tudunk még nyomni a további cikkek, aloldalak eléréséhez. 

 

Minden offline működik

 

Az alkalmazás a scripteket nem tölti le a mentések során. A letöltött weboldalak nem jelenítenek meg hirdetéseket, videókat vagy a közösségi oldalak widgetjeit. Bár ez legtöbbször pozitívumnak tekinthető, azért el kell mondani, hogy ezzel némi funkcionalitásról is lemondunk. Nem lehet például a mobilos és az asztali weboldalak között váltani, ha valamiért szükség lenne a másikra. 

A médiatartalmak közül az app csak a képeket szedi le, videókat vagy más elemeket nem ment. Maga a program Android 4.0-tól fölfelé kompatibilis a robotos eszközökkel. 

 

Az offline böngésző összességében egy nagyon hasznos kiegészítés lehet bármelyik okostelefonra. A segítségével előre fel lehet készülni a net nélküli helyzetekre, és értékes cikkeket, útmutatásokat betölteni akkor is, ha nincs térerő vagy esetleg nem akarjuk használni a mobilnetet. 

Ti hová mentitek el azokat a tartalmakat, amiket út közben is akartok használni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.