Hirdetés

Így nézzünk rémisztő statisztikákat a Steam-fiókunkról



|

Többek közt azt is megtudhatjuk, hogy óránként mennyibe került a hobbink.

Hirdetés

A számítógépes játékosok körében első számú digitális játékboltnak tekinthető Steam ugyan követi a játékórák számát (kivéve ha offline módban vagyunk), azonban áttekintő képet nem ad a felhasználói fiókunkkal kapcsolatos tényekről. Felmerült már bennetek a kérdés, hogy vajon pontosan mennyit költöttetek az évek során, vagy átlagosan mennyi pénzbe került egy órányi játék?

Hirdetés


GaugePowered

Ha kíváncsiak – és elég bátrak – vagytok, akkor néhány percen belül sok kérdésetekre választ kaphattok. Több portál is képes statisztikákat készíteni a Steam-profilunkról, a legjobb mind közül a GaugePowered. Első lépésben tegyük nyilvánossá a Steam felhasználói fiókunkat (Steam kliens → felhasználói nevünk → Profile → Edit Profile → My Privacy Settings → Profile Status → Public, magyar lokalizáció esetén Profil → Profil szerkesztése → My Adatvédelmi beállításaim → Profile állapota → Nyilvános), majd jelentkezzünk be a GaugePowered szolgáltatásba.

Állítsuk be a valódi vételi árakat, úgy remélhetően már nem fogunk padlót az összes költést mutató számtól


A játékok listájának megjelenése után első lépésként állítsuk át dollárról euróra a fizetőeszközünket (már persze ha euróval szoktunk fizetni), ezt a profilnevünkre mutatva, majd a menüben a Profile Settings feliratra kattintva tehetjük meg (Region & Currency).


A Library menübe visszatérve láthatjuk az összes játékunkat, alapvetően a játékidő alapján van rendeztetve a lista. A játék neve mellett látható Cost a vételi árat tartalmazza, azonban a SteamGauge automatikusan az éppen aktuális, leárazás nélküli árat írja be oda. Ha olcsóbban vagy drágábban vettük a játékainkat, akkor a pontos statisztika érdekében manuálisan módosítsuk az értékeket.


Az ár mellett a játékórák (manuálisan módosítható) száma látható, a kettőből pedig kiszámítja nekünk a SteamGauge, hogy mennyibe került egy órányi játék az adott címmel. Az érdekes információ mellett értékelhetjük a játékot, továbbá megjelölhetjük végigjátszottként is. Utóbbi azért fontos, mert a felső Playlist menüben így könnyen követhetjük, hogy melyik játékainkat nem játszottuk még végig.


Ha beállítottuk az árakat és játékidőt, akkor a Library menü tetején lévő összesítő dobozban megkapjuk a Steam-profilunk átlagolt értékeit: euró / óra játékköltség, vásárlási ár, játékban töltött idő. Ezek mellett az összesített játékidő és összes költés is meglepetést okozhatnak. Végül érdemes egy pillantást vetnünk a SteamGauge Insights fülére, ahol a szórakozás mértéke, játékidő és költség függvényében grafikonokon elemezhetjük a játékkönyvtárunkat.


Hab a tortán

Két kiemelendő tulajdonsággal rendelkezik még a GaugePowered: a Sales fülén az összes Steamen leárazott játék megtalálható, természetesen ár alapján szűrhetjük a kínálatot. Ezen felül promóciós célból a szolgáltatás hetente kisorsol egy ingyen játékot az aktív felhasználók közt, cserébe e-mail címet, továbbá nyerés esetén egy reklámozó tweetet vagy Facebook-bejegyzést kérnek. A cikk írásának hetén a The Elder Scrolls V: Skyrim volt terítéken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.