Hirdetés

Így osztanak ingyen plusz tárhelyet a felhőben



|

A felhő része lett az életünknek - de nem mind ad ugyanannyi tárhelyet ingyen.

Hirdetés

Amennyiben 2014 nem lenne nagyrészt a viselhető kütyük éve, akkor a felhők éve is lehetne. A szolgáltatók igyekezeteinek hála a felhős adattárolás olcsóbb és egyszerűbb, mint valaha. A tárhelyek ára folyamatosan csökken, az ingyen adattárolás pedig olyan dolog, amit nehéz kihagyni. Az alábbi összeállításunkban megnéztük, a népszerű szolgáltatók mennyire bánnak bőkezűen az ingyenes kapacitással, és kitérünk az akciózási szokásaikra is. 

Ha már az ingyenes felhős tárhelyről van szó, akkor mindjárt az elején kiemelnénk, hogy az előfizetőink korlátlanul használhatják a OneDrive-ot

Hirdetés

 

iCloud

Sajnos az Apple hiába indította el az iCloud Drive-ot, még mindig csak 5 GB ingyenes tárhelyet ad a felhasználóinak. Bármennyire is van szükségünk, azon felül havidíjat kell fizetni a megnövelt kapacitásért. Ennek az összege 0,99 és 19,99 dollár között alakul, akciók nincsenek.  

 

A felhő bárhonnan elérhető

 

OneDrive

A Microsoft igen bőkezű a szolgáltatásával kapcsolatban, hiszen már alapból is 15 GB helyet ad mindenkinek. A fotók automatikus mentése további 3 gigabájtot ér, az ismerősök meghívása regisztrálás esetén még 500 megabájtot, fejenként. Így akár további 8 gigabájttal is gyorsan bővíthető ingyen a OneDrive, amihez a Microsoft gyakran hirdet akciókat. Legutóbb például a kamerás mentések bekapcsolása nem 3, hanem 15 gigabájtot ért. Amint azt fentebb említettük, az előfizetőink korlátlan tárhelynek örülhetnek. 

 

Amazon Cloud Drive

Az Amazon felhős tárhelye kevésbé ismerős versenyző, és szintén csak 5 GB tárhelyet ad. Valójában a Prime-ügyfeleknek kedveskedik a cégóriás, ők ugyanis korlátlan fotós tárhelyet kapnak. Ez persze nem ingyenes, hiszen kell hozzá a tagság, de onnantól bónuszként jár. 

 

Egyre nagyobbak a tárhelyek

 

Box

A Box alapból 10 gigabájtot ad az átlagfelhasználóknak, ez a tárhely azonban tovább növelhető (akár 50 gigabájttal), ha bizonyos típusú eszközökre van telepítve a szolgáltatás appja. A promóciókba beletartozik például az LG G szériája és a Sony Xperia készülékek. 

 

Google Drive

A Google sajnos kicsit szűkmarkúan bánik a tárhellyel, hiszen hiába ad 15 gigabájtot, azt a Google Drive mellett a Gmail is használja, ami rövid időn belül problémát jelenthet intenzívebb használatnál. Sajnos 100 gigabájt extra csak a nálunk nem igazán elterjedt Chrome OS mellé jár, ott is két évig. Hasonló akciók vannak az HTC, a Kensington és a Motorola készülékek mellé. 

 

Dropbox

A promóciók terén élen jár a Dropbox is, amely alapból ma már nevetségesnek tűnő, csupán 2 gigabájtos tárhelyet ad. A nagyobb kapacitáshoz ajánlani kell a szolgáltatást, csatlakoztatni a közösségi fiókokat, a Carousel app segítségével menteni a fotókat, illetve a Mailbox nevű levelezőt használni. Így akár több gigabájtot is össze lehet szedni. Az HTC Sense 5.0-ás felület használóinak 2 évre idén még 23 gigabájtot ad a Dropbox, míg a Samsung eszközök tulajdonosai 48 gigabájt extrát kapnak ugyanennyi időre. 

 

Ti melyik felhőt használjátok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.