Hirdetés

Így pucold ki a jobbgombos menüdet



|

A CCleaner akkor is segít, ha elszaporodtak a programok a jobbgombos Windows-menüben.

Hirdetés

Manapság már nem is a megfelelő segédprogramok megtalálása a nehéz feladat, hanem a legjobbak és a biztonságosan, megbízhatóan működőek kiválasztása. Idővel aztán minden windowsos PC-n elszaporodnak a telepített alkalmazások, és lehet, hogy már három is van, ami a felesleges fájlok, duplikátumok eltakarítására szakosodott. Az alkalmazás többsége szeret a jobb egérgombos menübe is beépülni, emiatt pedig ez a menü hamar túlzsúfolttá válhat. Ilyenkor ez a beépülés már nem kényelmi extra, hanem zavaró túlzás. 

Hirdetés

Mit lehet tenni a menü kigyomlálása érdekében? Szerencsére nem kell minden olyan programot törölni a Windowsból, amit nem szeretnénk a jobb egérgombos menüben meglátni. Az alkalmazásokat sem kell egyenként megnyitni és az opciót keresgélni, majd kikapcsolni - ezektől jobb megoldás is van. 

 

Segít a CCleaner

A Piriform legutóbbi frissítése a CCleanerhez újabb hasznos funkciót adott a népszerű takarítóprogramhoz. Ennek a segítségével konkrét alkalmazásokat tudunk kitakarítani a jobb egérgombos menüből. Mindez nagyon hasznos, ha egyszerre akarunk rendet tenni, vagy ha egy-egy program nem is ad választási lehetőséget. Azt már meg sem említjük, hogy mennyivel kényelmesebb így végigkattintani egy listát, mint a Registryben egyesével, manuálisan takarítani. 

 

Itt nincs sok bejegyzés

 

Ha tehát meguntuk a funkcióözönt a jobbgombos menüben, akkor telepítsük vagy indítsuk el a CCleanert - de bizonyosodjunk meg róla, hogy a legfrissebb verzió van installálva. 

 

Takarítás

A CCleaner megnyitása után a bal oldali panelen a Tools (Eszközök) menüpontot kell megkeresni, majd eggyel mellette az Automatikusan induló programok sort kiválasztani. 

A megjelenő ablakban a felső menüszalagot kell nézni, és a jobb oldalán rákattintani a Helyi menü fülre. Ebben kell az egérrel kiválasztani a szerkeszteni kívánt elemeket - ha egyszerre többet is szeretnénk, akkor a kattintások alatt lenyomva kell tartani a Ctrl billentyűt. 

 

Letiltani és törölni is lehet

 

A kijelölések végrehajtása után döntsük el, hogy törölni vagy letiltani szeretnénk a bejegyzéseket. A letiltás későbbi használatra még elérhetővé hagyja az elemeket, ha valamiért meggondolnánk magunkat. 

 

Ti milyen programokat szednétek ki a jobb egérgombos menütökből? Hány olyan alkalmazásotok van, amiben be sem lehet állítani az itteni megjelenést? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.