Hirdetés

Így rázd gatyába a Gmailt - első rész



|

Adunk néhány jó tippet a Google levelezőjének a rendszerezéséhez.

Hirdetés

A Gmail kétségkívül a mai egyik legjobb levelezőszolgáltatás, de ez nem jelenti azt, hogy a használatát ne lehetne hatékonyabbá tenni a mindennapokban. Néhány apró trükkel a levelezés szervezettebb lehet és kevésbé lesz dühítő a nagyobb forgalom kezelése. Adunk néhány hasznos tanácsot a Google levelezőjének a könnyebb használatáért. 

Hirdetés

 

Az üres levelesláda

A Gmail lehetőséget ad rá, hogy testre szabjuk a bejövő mappánkat. A Beállítások gomb, Beállítások parancsra kattintva a Beérkező levelek fülön találjuk a Postaládatípus részt, ahol megadhatjuk, hogy milyen üzenetek kerüljenek a levelesládánk elejére. A fontos mellett az olvasatlan és a csillagozott levelek is beállíthatóak kiemelt fontosságúnak. Mindenkinek érdemes kipróbálni az összes lehetőséget, hogy megtalálja azt, amelynek a használata a levelek rendszerezéséhez a számára legmegfelelőbb. Természetesen jó megoldás a fontos leveleket is előre rakni, majd csak azon meghagyni a fontos jelzést, amit még el kell később intézni. 

 

Több típus is van

 

Ha valamit látni se akarunk

Ha rendszeresen kapunk automata üzeneteket például egy projekttel kapcsolatban vagy csak egyszerűen meguntunk valakit, valamit, akkor a manuális törölgetés helyett érdemesebb egyből a kukába vágatni a Gmaillel a megunt leveleket. Ehhez a Beállítások, Szűrők menüpontot kell kiválasztani, majd alul egy újat létrehozni. A paramétereket egyedileg tudjuk megadni a kereséshez, az alapján pedig befejezhetjük a szűrő létrehozását, ami akár olvasottként is meg tudja jelölni a leveleket. 

 

Hasznos lehet egy szűrő

 

Kulcsszavak

A Gmail akkor is jól teljesít, ha tudjuk, hogy valamikor hónapok, évek múlva még elő akarunk turkálni valamilyen információt, még szükségünk lehet valamilyen idézetre. Bár ez a gyűjtögetőknek is fantasztikus, kétségtelen, hogy sok szeméttel jár, és alaposan megnehezíti a későbbi kereséseket, még színkódos rendszer esetén is. A keresés opció ugyan a legjobb fegyverünk, de van egy trükk, amivel a Gmail keresőjét még jobban kihasználhatjuk. Ha később biztosan rá akarunk találni egy levélre, akkor továbbítsuk magunknak, az üzenetbe pedig írjunk be kulcsszavakat, amikről tudjuk, hogy később biztosan beírnánk egy ilyen e-mailt keresve. Az egyedi kulcsszavakkal a Gmail is hamarabb szórja ki a találatokat az első helyen. 

 

Megkönnyíthetjük a keresést

 

Címkék

A Gmailben a címkék már önmagukban is hasznosak, de még jobb, ha színes címéket használunk, ilyenkor ugyanis nem kell a feliratokat olvasgatnunk, ha rendszerezni akarjuk a leveleket. Szerencsére a színezés nagyon könnyű feladat, ugyanis elegendő a címke mellett megjelenő lefelé mutató nyílra kattintani, majd a Címke színe menüpontban kiválasztani a nekünk tetsző árnyalatot. 

 

Könnyebb velük a rendszerezés

 

A régi mellékletek törlése

Mivel a Google egy felhasználónak fiókszinten ad 15 gigabájt üres helyet, ezért a kapacitás a Gmail, a Google Drive és a Google+ fotók használatával hamar szűkössé válhat. Ha közeledünk a tárhely végéhez, ideje törölni a régi leveleket, amikben nagy melléklet van - ez a legegyszerűbb megoldás. Ehhez kattintsunk a keresőgomb melletti lefelé mutató nyílra, és a keresésnél kattintsuk be a melléklettel rendelkezik dobozt. A méretet tetszés szerint adhatjuk meg. 

 

A nagy mellékletekre érdemes utazni

 

A ti levelesládátokban mekkora a rend? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.