Hirdetés

Így rejtheted el magad mások elől a Facebookon



|

Nem szeretnéd, hogy bárki is rádírjon Facebookon? Könnyedén eltüntetheted neved mellől az aktív jelzést.

Hirdetés

A legtöbbünkkel előfordult már olyan helyzet, hogy épp saját hírfolyamunkat böngésztük a Facebookon, de nem szerettük volna, ha erről más is tudomást szerez - ha valaki ugyanis be van lépve a Facebookon, akkor a Messengerben neve mellett ezt egy zöld pötty jelzi. Ismerőseink így azt gondolhatják, most rá is érünk csevegni velük. 

Mindez azonban könnyedén orvosolható, ugyanis már pattintással átkapcsolhatjuk profilunkat offline módba, így senki sem fogja tudni, hogy épp a Facebookot használjuk.

Hirdetés

Első körben a böngészőben a jobb felső sarok felé kell vennünk az irányt, itt pedig a Messenger ikonjára kell kattintanunk.

A lenyíló ablakban rögvest a beállítások felé kell venni az irányt, ehhez a három pontra kell rábökni.

Ezt követően megnyílnak a Messenger egyéni beállításai. Itt többféle fontos beállítás is módosítható, számunkra most az "Elérhető állapot" menüpont lesz érdekes, melynél alapesetben a "BEKAPCSOLVA" felirat lesz olvasható. Erre kattintva jutunk el az aktív státuszunk tényleges módosításáig.

A most megnyíló menüben egyrészt teljes mértékben le lehet tiltani az elérhető állapot megjelenítését, másfelől pedig (és sokaknak valószínűleg kifejezetten ez a megoldás lesz majd nagyon szimpatikus) akár konkrét ismerősök esetében is korlátozhatjuk ezt, magyarán be lehet állítani, hogy csak bizonyos ismerőseink számára mutassa meg a Facebook azt, hogy épp online vagyunk, vagy épp konkrét személyek elől rejtsen el bennünket.

Mobiltelefonon sem nehezebb ez a mutatvány: itt a Facebook alkalmazás beállításai között kell megkeresni a "Beállítások és adatvédelem" menüpontot, majd itt a "Beállítások"-ra kell bökni, végezetük "Profilbeállítások" között bújik meg az elérhető állapot megjelenítése, illetve annak tiltása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.