Hirdetés

Így rendezd az automatikusan induló programokat a Windowsban



|

Az Autorun Organizer egyszerű megoldás az automatikusan betöltődő programok rendszerezéséhez.

Hirdetés

A Windows operációs rendszerekben az automatikusan induló programok listája közvetlenül is szerkeszthető, azonban tény, hogy néhány külső segédprogrammal ezek kezelhetősége egyszerűbb és/vagy sokoldalúbb. 

Hirdetés

 

Autorun Organizer

Az egyik ilyen lehetőség az Autorun Organizer nevű alkalmazás, amelynek a segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. További extra, hogy a betöltést késleltetni is tudjuk vele, így a rendszer hamarabb lesz használatra alkalmas. Az alkalmazás részleteket is közöl az egyes programokról, illetve statisztikákat is tud mutatni nekünk a gép betöltéséről. 

 

Alul látjuk, mennyi idő kell a rendszer teljes betöltéséhez

 

Az Autorun Organizer telepítésekor nem kell kéretlen kártevőktől tartani. Az installálást követően egy gyors szkennelés után máris megjelennek az automatikusan induló programjaink, és azok mellett a folyamatok is láthatóak. Az Application detail nevű fülön átmenetileg kikapcsolhatjuk egy-egy alkalmazás betöltését, szükség szerint törölhetjük vagy késleltetést is beállíthatunk hozzá. 

 

Extrák

A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is, ehhez mindössze a program Add gombját kell megnyomni. A funkció használata nagyon egyszerű, csak el kell látogatni egy alkalmazás mappájába, kijelölni, és beírni egy nevet hozzá. 

 

Késleltethető is

 

Ha valamelyik programnál kétségünk adódna, hogy eltávolítsuk-e vagy késleltessük-e a betöltését, akkor a Commands menüben érdemes kiválasztani a Display Startup Applications' Popularity lehetőséget. Ez egy új oszlopot tesz a szolgáltatások és programok mellé, amelyben láthatjuk, hogy mely elemeket használjuk a leginkább azok közül, amik a rendszerrel egyszerre töltődnek be. Itt egyébként érdemes figyelni, hiszen a program maga is felkerül a listára, ezzel pedig lassítja a betöltést - érdemes kivenni a sorból. 

A menüsor bal szélső gombjával lehetőség van a tömeges műveletek végrehajtására, így egyszerre több elem is törölhető a listából. Az Autorun Organizer Windows Vista, Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszereken is működik. 

 

A ti gépetek milyen gyorsan tölt be?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.