Hirdetés

Így szedd le az iMessage szolgáltatást a telefonszámodról



|

Az Apple-nek külön webes eszköze is van a funkció lekapcsolásához.

Hirdetés

Az iPhone-ok nagyszerű készülékek, azonban a konkurencia fejlődésével könnyen lehet, hogy egy almás felhasználó egyszer úgy dönt, most kipróbál valami mást. A jelöltek között többen is lehetnek, és ha a frissebb készülékekre gondolunk, akkor egy Samsung Galaxy Note 4 kijelzője és kamerája igen nyomós érv lehet arra, hogy valaki a robotos platformon is kipróbálja magát. A váltás a rendszerek között nem mindig egyszerű, és nem csak azért, mert mindent át kell másolni, valamint megtalálni azokat az appokat, amikre szükség van. Van, hogy egyes szolgáltatásokkal is foglalkozni kell, és előfordul, hogy némelyikkel problémák is adódnak. 

Hirdetés

Az iPhone-ról más platformra váltóknál például van, hogy nem kapják más iPhone-okról az SMS-üzeneteket, mert a telefonszámuk még mindig hozzá van rendelve az iMessage szolgáltatáshoz. Ez a hiba 2011 óta közismert (amikor is a szolgáltatás debütált az iOS 5-ben), és újra és újra fel is hívták rá a figyelmet. Az Apple-t még be is perelték miatta, ami után a cupertinói cég azt állította, hogy tud a jelenségről, de nem tud hozzá orvosságot. 

 

A gyógyszer

Szerencsére azóta van olyan webes eszköze az Apple-nek, amivel megoldható a telefonszámunk utólagos eltávolítása is az iMessage szolgáltatásból. Ahhoz, hogy levegyük az almás üzenetküldőt a mobilszámunkról, két utat választhatunk. 

 

Webes segítség

 

Ha még megvan az iPhone

Amennyiben már más készüléket használunk, de még megvan az előző iPhone-unk, és nem kapunk meg más iPhone-os emberektől szöveges üzeneteket, SMS-eket, akkor ki kell rajta kapcsolni az iMessage-t. Ehhez első lépésben tegyük vissza a SIM-kártyát az iPhone-ba. Ezt követően menjünk a Beállításokba, majd válasszuk az Üzeneteket. Itt az iMessage részt kell keresnünk, majd a kapcsoló segítségével deaktiválni. 

 

Utólag is működik

 

Ha nincs meg az iPhone

Amennyiben nincs már meg az iPhone-unk, a helyzet más. Ilyenkor jön az Apple webes eszköze. Első lépésben látogassunk el erre az oldalra. Ezután görgessünk lentebb, és az Enter your phone number résznél válasszuk ki az országunkat a legördülő listából. Itt adjuk meg a telefonszámunkat, amiről le akarjuk venni a szolgáltatást, és az Apple küld nekünk egy megerősítőkódot. Ezt a 6 számjegyű kódot kell megadni az oldalon, ezután megerősítik az iMessage utólagos kikapcsolását.

 

Nektek volt már gondotok az iMessage szolgáltatással? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.