Hirdetés

Így szinkronizálj a böngészőid között



|

Megmutatjuk mikkel lehet szinkronban tartani az adatokat az eltérő platformok között.

Hirdetés

Régen a legtöbb embernek csak egy asztali PC-je volt, így az adatokat sem igazán kellett más eszközökre megosztani. Ma már más időket élünk, és akár egy cikken belül is előfordulhat, hogy az olvasást az asztali gépen kezdjük, a táblagépen folytatjuk, majd út közben az okostelefonon fejezzük be. Hogyan lehet ezt a folyamatot hatékonyabbá tenni? Mutatunk néhány trükköt a böngészők szinkronban tartásához. 

Hirdetés

 

Trükkök a Chrome-ban

A Google Chrome böngészőjében igazából nincs is szükség túl sok beállításra. Elegendő minden használt eszközre telepíteni, majd belépni a Google-fiókba. A szoftver az előzményeket, a könyvjelzőket, az appokat, a mentett jelszavakat, a beállításokat és a témákat is automatikusan szinkronizálja, így valóban zavartalan átmenetet biztosít a készülékváltásoknál. Mindez ráadásul titkosítva zajlik, így összességében az egyik legjobb beépített szinkronizációval van dolgunk. 

Sajnos a keresztplatformos vágólapszinkronizáció kimaradt a Chrome-ból, de a sok kiegészítőnek hála ez könnyedén pótolható. A Sync Clipboard nevű beépülő például pontosan arra való, hogy egy adott tartalmat az egyik gépen a vágólapra helyezhessünk, majd a másikon beillesszük azt. 

 

Trükkök a Firefoxban

Szerencsére a Firefoxban sincs szükség túl sok munkálatra, ha szinkronban akarjuk tartani a fontos adatokat. A Firefox Sync szolgáltatás használatához elegendő egyetlen jelszót megjegyezni, az pedig minden adatunkat - beleértve a jelszavakat - képes szinkronizálni. Működik Androidon is, de sajnos iOS-en nincs Mozilla böngésző. 

 

Kedvelt és hatékony - Pushbullet

 

Pushbullet

A Pushbullet a mai napig az egyik leghatékonyabb módja az információ átvitelének egyik eszközről a másikra. A weboldalak mellett a vágólap tartalmát is át tudjuk küldeni a böngészők között, és még szöveges üzenetek küldésére is alkalmas. 

 

Jelszavak

A jelszókezelő használata több szempontból is fontos. Egyik oldaláról egy ilyennel elég egy mesterjelszót megjegyezni, és végre valóban minden szolgáltatáshoz más és más, bonyolult kifejezést tudunk kitalálni jelszónak. A másik oldalról kényelmes is, hiszen nem kell mindig mindent begépelni, és még a különböző platformok között is működhetnek az effajta programok. Sajnos a mobilos szinkronizációiért gyakran már fizetni kell. A legkedveltebb megoldások közé sorolható a LastPass, a 1Password vagy a Dashlane

 

LastPass

 

Könyvjelzők

Amennyiben a könyvjelzők naprakészen tartása a cél, akkor az Xmarks az egyik legjobb és legnépszerűbb megoldás erre a feladatra. Az Xmarks a Chrome, a Firefox, a Safari és az Internet Explorer kedvenceit is tudja szinkronizálni, illetve a megnyitott lapokkal is elboldogul a hatékonyabb böngészés érdekében. Alternatívaként az Everhelper is beválhat. 

 

Minden fontosabb böngészővel működik

 

Ti milyen böngészőket használtok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.