Hirdetés

Így szinkronizálj bármilyen mappát a OneDrive-ra



|

Nem csupán a PC-den tárolt OneDrive mappa tartalmát szinkronizálhatod a Microsoft felhőtárhelyére. Egy trükkel bármilyen könyvtárat biztonságba helyezhetsz. Mi pedig segítünk benne.

Hirdetés

Napjaink egyik legjobb és egyik legnépszerűbb online tárhelyszolgáltatása a OneDrive, amely köré az elmúlt években egy széleskörű szolgáltatáspalettát épített ki a Microsoft. Mi is gyakran foglalkoztunk vele a korábban, és bemutattuk például, hogy mit nyújt a prémium változat, mire jó a mobilos verzió és hogy van egy titkos felhőszéfe is a OneDrive-nak. Ezúttal viszont a Segélyvonal rovat keretében abban segítünk, hogy bármilyen mappát szinkronizálhass a szolgáltatással. 

A OneDrive a Windows 10 része, egy nagyon praktikus és sokoldalú tárhely, amely hasznos segítséget jelenthet a mindennapokban. Ha használod a szolgáltatást, akkor nem árt tudnod, hogy pontosan mire képes a OneDrive - az például nem elhanyagolható, hogy a könyvtáraidat biztonságba helyezheted vele, de bármikor meg is szüntetheted a kapcsolatot, ha már nincs szükség rá. 

Hirdetés

Az alábbi pontokban megmutatjuk, hogyan: 

1. OneDrive aktiválása

A Microsoft OneDrive szerves részét képezi a Windows 10-nek, és egy egyszerű, ingyenes regisztrációval te is 5 GB ingyenes tárhelyhez juthatsz. Ennek kijelölt tartalmát ettől kezdve a Windows 10 OneDrive applikációja automatikusan szinkronizálja a HDD/SSD-den tárolt mappa tartalmát.

2. Parancssori utasítás

Egy parancssorba gépeld be a következőt: mklink /j "%UserProfile%\OneDrive\Új mappa neve" "A lementendő mappa teljes elérési útja". Fontos, hogy a OneDrive-on "Új mappa neve" nevű könyvtár még ne legyen. A lementendő mappa elérési útját pontosan, a meghajtó betűjelével add meg (például: "D:\Adatok\Képek").

3. Működés

Az előbb az mklink paranccsal egy könyvtárra mutató virtuális linket hoztál létre, amit a OneDrive kliense úgy lát, mintha kinavigált volna a OneDrive mappádból, és átváltott volna a másik könyvtárra. A kettes lépés alapján több ilyen mutatót is létrehozhatsz, és sok fontos adatodat elmentheted a OneDrive-ra.

4. Kapcsolat bontása

Előfordulhat, hogy többé már nincs szükséged a kijelölt mappa szinkronizálására, de a lokálisan tárolt fájlokat sem szeretnéd letörölni. Ebben az esetben elegendő, ha a valódi könyvtárra mutató virtuális linket törlöd OneDrive-mappádból, innentől kezdve a felhőbe töltés is megszűnik.

Ha további kérdéseid lennének ezzel vagy más témával kapcsolatban, akkor keresd Segélyvonal rovatunkat a magazinban, illetve elérhetsz minket Facebookon és e-mailen keresztül is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.