Hirdetés

Így takarítsd a PC-d



|

Megmutatjuk mivel érdemes tisztán tartani a technikai eszközöket.

Hirdetés

Időnként muszáj alaposan szemügyre venni a PC-t, az okostelefont és a táblagépet, és megtakarítani ezeket a portól, kosztól, zsírtól és bármi egyébtől, ami remek táptalaj lehet a baktériumoknak - ezek persze az egészségünkre is ártalmasak lehetnek. Ma már felesleges azt emlegetni, hogy a vécé tisztább egy konyhánál, hiszen manapság egy átlag okostelefon messze több baktériummal van tele, mint a vécéülőke. 

Hirdetés

Mivel elkerülhetetlen, hogy az elektronikai eszközök közelében néha együnk is, ezért különösen fontos, hogy rendszeres időközönként takarítsuk meg a tabletet, a PC-t, a laptopot, a billentyűzetet, a tévét és a konzolt is. 

 

Ezen már az ecetes víz sem segít

 

A víz ereje

A kijelzőket és a készülékek burkolatát a legegyszerűbben és a leghatékonyabban egy mikroszálas törlőkendővel és vízzel tudjuk megtisztítani. Persze adódhatnak helyzetek, amikor ez már kevés. Ilyenkor vagy speciális tisztítófolyadékot, esetleg habot vásárolunk, vagy egyszerűbb és hatékonyabb megoldásként 50:50 arányban keverünk össze a takarításhoz vizet és ecetet. Ez a zsírral szemben is kiemelten hatékonyan működik. 

Nem árt persze vigyázni a tisztogatásnál, hiszen ha túl erősen nyomjuk a képernyőt, akkor a panel akár meg is sérülhet. Ugyancsak nem szerencsés pamut törlőkendőt használni, bármilyen puha is a kezünknek. Ezen kívül a speciális bevonatoknál alaposan meg kell fontolni a tisztítószerek használatát, ugyanis ha nem megfelelőt választunk, kárt tehetünk az ujjlenyomatok ellen felhordott védőrétegben. Nem szabad háztartási tisztítószereket sem használni, ezek jó eséllyel ugyanis kárt tesznek az érzékeny eszközökben. A megfelelő folyadékokat pedig jobb a mikroszálas kendőre permetezni, mintsem közvetlenül az eszközökre. 

 

Egy erősen elhanyagolt asztali gép belseje

 

Ki kell kapcsolni

A komolyabb takarítás előtt nem árt minden eszközt kikapcsolni. A billentyűzeteknél az alapos takarítás még komolyabb munka lehet, hiszen valószínűleg a gombok többségét is le kell pattintani a helyéről. Ezután érdemes bevetni a porszívót, amely egy asztali PC belsejében is kiváló szolgálatot tesz időnként. A nagyon makacs koszhoz és porrétegekhez elengedhetetlen lesz a sűrített levegő használata - persze a porszívó csöve jó, ha közel van, különben csak szétterül mindenen ami odagyűlt, vagy még rosszabb esetben belélegezzük. 

 

Ti milyen gyakran törlitek át a kijelzőiteket? Hogyan takarítjátok a PC-t? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.