Hirdetés

Így tiltsd le az automatikus appfrissítést Androidon



|

Elsősorban az adatforgalommal való takarékoskodás miatt lehet jó ötlet a letiltás.

Hirdetés

Az Android mobil operációs rendszereken a Google Play Áruházából letöltött appok alapesetben automatikusan frissülnek. Az automatikus frissítés bár megkönnyíti a mindennapos használatot, sok tekintetben kellemetlenségeket is okozhat a későbbiekben. 

Hirdetés

 

Az automatikus frissítés hátrányai

Az első, ami gondot jelenthet, az a letöltött adatmennyiség. Természetesen ez egy mobilinternetes kapcsolatnál a legégetőbb fontosságú, egy ilyenen keresztül biztos, hogy nem akarjuk majd például az Asphalt 8 legújabb frissítését beszerezni. Mindez egy Wi-Fi-s hálózaton is fennállhat, elvégre nem mindenhol megoldott vagy engedélyezett a korlátlan adatforgalom. 

 

Erre is figyelni kell

 

Szintén nem szerencsés az automatikus frissítés olyankor, amikor egy app fejlesztője egy számunkra fontos funkciót eltávolít vagy megváltoztat a programjában, játékában. Olyan is lehet persze, hogy csak egyszerűen balul sikerül egy új verzió, és hibásan vagy pedig egyáltalán nem működik az alkalmazás. Mindezek miatt sokszor előnyösebb néhány napot, hetet várni, amíg az app visszajelzéseinél értékelhető vélemények születnek az új kiadásról. 

Ne felejtsük el az engedélyeket sem, amelyek felett könnyű elsiklani, ugyanakkor néha nem árt komolyan venni ezeket. Ha valaki szereti átnézni az appok új vagy megváltozott engedélyeit, szintén érdemes lekapcsolni az automatikus frissítést. 

 

A Play Áruház beállításai

 

 

Az automatikus frissítés kikapcsolása

Az automatikus frissítés beállításai kicsit különböző módon érhetőek el a Play Áruház régebbi és újabb verzióiban, de alapjában véve nem nehéz őket megtalálni. 

A kikapcsoláshoz első lépésben el kell indítani a Play Áruház appot, utána pedig a bal felső sarokban található menügombra nyomni. A megjelenő panelen lefelé kell görgetni, majd a Beállítások menülehetőséget választani. 

 

Otthonra ez ajánlott

 

Az Általános szekcióban az Alkalmazások automatikus frissítése sort kell megkeresni, majd erre rányomni. A felugró párbeszédablak három lehetőséget kínál fel. Az alsóval csak Wi-Fi hálózaton keresztül frissíti a rendszer az appokat, ami ideális lehet például egy otthoni vezeték nélküli hálózat esetén, korlátlan kapcsolthoz. A középső opciót érdemes elkerülni, hiszen a telekomszolgáltatónál kellemetlen meglepetésekben is lehet részünk, ha egy hónapban több nagy játékunkhoz is frissítés érkezik. A letiltáshoz értelemszerűen a legfelső lehetőséget kell kiválasztani. 

 

Ti hogyan frissítitek a telepített appokat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.