Hirdetés

Így tisztítsd a kijelződet



|

Az érintőképernyők sajnos hamar koszosak lesznek, így nem árt őket takarítani.

Hirdetés

Valószínűleg csak nagyon kevesen ismernek olyan embert, aki kizárólag tiszta, előzőleg megmosott kézzel nyúl az okostelefonja, táblagépe vagy laptopja képernyőjéhez. Mivel a legtöbben mindennapi körülmények között használják ezeket az eszközöket, ezért a kijelző nem épp szalonállapotban csillog. A durvább esetekben még akár azt is meg tudná mondani egy szakértő, hogy mit reggelizett a táblagép használója. 

Hirdetés

Éppen ezért az érintőképernyőket nem árt gyakran tisztítani, de ami azt illeti, a klasszikus monitorokra is ráfér időnként egy alapos áttörlés. Az érintőpaneleknél a gyakori takarítás különösen fontos, hiszen a zsíros és poros, ragadós felülettől csúnya és kevésbé érzékeny a képernyő. 

 

Mit kell venni hozzá?

Ami azt illeti, általánosságban semmilyen drága vagy különleges dologra nem lesz szükség. Bár az érintőkijelzők speciális eszközök, a takarításukhoz semmilyen ördögi felszerelésre nincs szükség. 

Tulajdonképpen ha nem túl nagy a gond és a kosz, akkor elegendő egy mikroszálas törlőkendő, ami a legtöbb felhasználó fiókjában már biztos lapul. Sok készülékhez csomagolnak ilyet, de általában a szemüvegekhez is jár. Ha mégsem, akkor párszáz forintért lehet kapni szinte bárhol, drogériákban is. 

 

Egy enyhén vizes kendő hamar megtisztítja

 

Az ideális takarítás érdekében kapcsoljuk ki a kijelzőt, és teremtsünk jó fényviszonyokat - a legjobban így látható, hogy mennyire koszos vagy tiszta a képernyő. Amennyiben csak néhány visszafogott ujjlenyomat tarkítja a panelt, akkor akár szárazon is áttörölhetjük a mikroszálas kendővel. 

Ha láthatóan zsírosabb a képernyő, akkor jobban járunk, ha enyhén benedvesítjük vízzel a kendő egyik szélét, és először kissé nedves, majd száraz résszel töröljük át a képernyőt. 

 

Mi a helyzet az igazán koszos képernyőkkel?

Természetesen könnyű belefutni annyira koszos kijelzőkbe, hogy azokon már az enyhén vizes kendő sem feltétlen segít. Az is előfordulhat, hogy bizonyos környezetben egyfajta zsírréteg rakodóik a laptop kijelzőjére, amit még a legtöbb kijelzőtisztításra kitalált kendő vagy folyadék sem tud eltávolítani. 

 

Ehhez már kicsit több kell

 

Mi a helyzet ilyenkor? Drága tisztítószereket ilyenkor sem kell keresni, elég egy üvegben 50:50 százalékos arányban összekeverni némi desztillált vizet és ecetet. Ennek a segítségével már a legmakacsabb kosztól is meg lehet szabadulni, de persze itt is szükség lesz a mikroszálas kendőre, majd a szárazra törlésre. A műveletet a legjobb kikapcsolt állapotban végezni, és nem közvetlenül a kijelzőre spriccelni, ha permetezős flakont használunk. Ha valaki mindenáron kész terméket vásárolna, akkor a hasonlóan rossz helyzetekre a Q35-ös tisztítóhab jelenthet megoldást. 

Időnként ne felejtsük el kimosni a törlőkendőket sem. 

 

Ti milyen gyakran törlitek le a képernyőiteket? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.