Hirdetés

Így töltsd le a Windows 8.1-et egy pendrive-ra



|

A Microsoft saját eszközt is biztosít a Windows 8.1 könnyebb telepítése érdekében.

Hirdetés

Hosszú ideig nagyon nehéz volt a Windows 8.1-ből telepítőlemezt vagy telepítésre alkalmas pendrive-ot varázsolni. Ez főként azoknak okozott nehézséget, akik a Windows 8-ról frissítettek Windows 8.1-re, hiszen ők nem kaptak semmilyen tartalmat a későbbi telepítésekhez. A legkellemetlenebb forgatókönyv ilyenkor az lenne, ha teljes újratelepítéskor előbb a Windows 8-at kellene feltenni, majd frissíteni a Windows 8.1-re. 

Hirdetés

Természetesen már eddig is voltak különböző trükkök, amelyekkel Windows 8.1-es telepítőt lehetett gyártani. A legtöbb azonban hosszú vagy nehézkes folyamat, így könnyűnek egyszer sem volt nevezhető a művelet. 

 

A Microsoft megoldása

A Microsoft ha hosszú idő után is, de végül elérhetővé tett egy úgynevezett Media Creation Tool programot, amelynek hála könnyedén és gyorsan lehet megalkotni a Windows 8.1-es telepítőlemezeket. 

 

Jöhet a Windows 8.1

 

Miután letöltöttük a programot, el kell indítani, majd kiválasztani a nekünk szükséges nyelvet, a Windows megfelelő kiadását és azt, hogy 32 vagy 64 bites verziót akarunk. 

A nyelvtámogatással nincs probléma, és verzióból is elérhető minden, amire szükség lehet. A Windows 8.1 és a Windows 8.1 Pro mellett mindkét esetben vannak N-es kiadások is. Ez utóbbiakban nincs médiával kapcsolatos tartalom, mint például a Windows Media Player vagy a Skype. 

 

A telepítőlemez készítése

A megfelelő választások után ideje továbblépni. Itt ki kell választanunk, hogy közvetlenül egy pendrive-ra akarjuk menteni a telepítőt vagy pedig egy ISO fájlt töltenénk le, amit később DVD-re tudunk kiírni. A flash meghajtó esetében feltétel, hogy legalább 4 gigabájt szabad hely legyen rajta. 

A következő lépésben a mentés pontos helyét kell megadni, azután pedig csak kivárni a letöltési folyamatot. Az alkalmazás végig jelzi, hogy hol tart a letöltés, és egy becsült időt is ad a folyamat végéig. 

 

Pendrive vagy DVD

 

Amennyiben a pendrive-ra raktuk a telepítőt, akkor az a letöltés után azonnal használható lesz a telepítésre. Ha ISO fájlt kértünk a programtól, akkor azt értelemszerűen előbb ki kell írni egy DVD-re. 

Bár a Microsoftnak sokáig tartott, hogy hivatalos forrásból beszerezhető telepítőt biztosítson a Windows 8.1-hez, a Media Creation Tool legalább végre könnyedén és gyorsan használható. 

 

Nektek kellett már újratelepíteni a Windows 8.1-et?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.