Hirdetés

Ezzel töröld az új laptopodra előretelepített szemetet



|

A PC Decrapifier nevű segédprogram főleg új laptopnál hasznos.

Hirdetés

Amikor vásárolunk egy új PC-t Windows operációs rendszerrel, akkor az első bekapcsolás után általában azzal szembesülünk, hogy a készülék gyártója bőven telepakolta a rendszerünket extra programokkal és kiegészítőkkel. 

Hirdetés

Az ajándék szoftverek mellett gyakori, hogy próbaváltozatú alkalmazásokat telepítenek a PC-re, amelyek az időkorlát után csak vásárlás mellett használhatóak tovább. Gyakoriak az extra appok, a parancsikonok és az elégedettségi felmérések is. 

 

Így lehet ezeket száműzni

Természetesen az eddig említett hívatlan vendégekkel el lehet bánni manuálisan is, elvégre egyesével eltávolíthatóak a programok és törölhetőek a nemkívánatos elemek. A folyamat viszont az effajta dolgok nagyobb mennyisége miatt sokszor nagyon időigényes. A felgyorsítására azonban léteznek bizonyos segédprogramok, mint például a PC Decrapifier. 

 

Nem igényel telepítést

 

PC Decrapifier úgy lett megtervezve, hogy képes legyen automatikusan eltávolítani a fenti extrákat, más néven a bloatware-t. Az ingyenes és hordozható alkalmazás elemzi a rendszert, majd ajánlatokat tesz az eltávolítandó elemekre. Új PC-khez ideális, a már belakott rendszerekhez kevésbé. 

 

Új felület

Ugyan a program már hosszabb ideje létezik, az aktuális verziója frissített, modernebb felületet kapott. Az elemzés lefuttatása után három csoportba osztja a programokat: az elsőben az eltávolításra ajánlott alkalmazások, a másodikban a megkérdőjelezhető programok, a harmadikban minden más található. A nevek és típusok mellett százalékos arányban az is látható, hány felhasználó távolította már el általánosságban az adott elemet. 

 

Három csoport van

 

Az eltávolításkor tetszőlegesen lehet kiválasztani a törlendő elemeket, természetesen akár mind kijelölhető egyszerre. A segédprogram lefuttatásának azonban a rendszer belakása előtt van igazán értelme, ugyanis egy régebb óta használt Windowson akár egyébként is használt programok is felkerülhetnek a listára. Természetesen az ész nélküli törlés ilyenkor sem javallott, a biztonság kedvéért nézzünk utána, nem lesz-e később szükségünk egy adott elemre, vagy az nem szükséges-e a notebook helyes működéséhez, bizonyos funkciójához. 

 

A ti gépeteken mennyi bloatware volt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.