Hirdetés

Így töröld vagy blokkold a Windows frissítéseit



|

Szerencsére az elbaltázott Windows-frissítések törölhetőek.

Hirdetés

Sajnos időről-időre előfordul a Windows operációs rendszereknél, hogy a Microsoft egy hibás frissítést ad ki. Szerencsétlen esetben ez kellemetlen jelenségeket vagy hibás működést is előidézhet. 

Hirdetés

Volt már olyan, hogy a Windows 7-ben a Windows Defender többé nem indult el a rendszerrel együtt, de olyan extrém eset is előfordult már, hogy maga a Windows rendszer sem volt hajlandó betölteni. Aki egyszer belefut egy ilyen hibába, annak nincs más választása, mint törölni a rendszerről az elbaltázott frissítést. Megmutatjuk ezt hogyan lehet eszközölni. 

 

A frissítések törlése

A telepített frissítések törlése a Windows minden újabb verziójában hasonlóan zajlik. Elsőként nyissuk meg a Vezérlőpultot, majd keressük meg a Windows Update menüpontot, és kattintsunk rá. 

A megjelenő ablakban a bal alsó résznél kell keresni a Telepített frissítések hivatkozást, és rákattintani. Itt minden olyan javítás megjelenik, amely az operációs rendszeren keresztül került a gépre. 

 

Törölhetőek

 

A problémás frissítést név szerint tudjuk kikeresni, a folyamatot pedig megkönnyíthetjük azzal, hogy a jobb szélső oszlopra kattintsunk - ez az installálás dátuma szerint rendezi sorba a listázott elemeket. Amint megvan, következhet a jobb egérgombos kattintás, majd az eltávolítás. Mielőtt a folyamat véget ér, a frissítés típusától függően a PC újraindítására is szükség lehet. 

Amennyiben a Windows be sem tölt, akkor a törléshez meg kell próbálni csökkentett módban elindítani a gépet, vagy a telepítőlemezzel egy rendszervisszaállítást végrehajtani. 

 

A frissítések blokkolása

Miután töröltük a hibás frissítést, elképzelhető, hogy a Windows Update újra előhozza, és beleteszi a telepítendő elemek közé. A konfigurálástól függően akár automatikusan is elvégezheti a letöltést és a telepítést. 

Szerencsére az egyes elemeket manuálisan is lehet blokkolni, hogy azok ne legyenek automatikusan letöltve és installálva. 

 

Blokkolható az automatikus letöltés és telepítés

 

Ehhez a telepíthető frissítések listájáról keressük ki a nem kívánt elemet, nyomjunk rajta jobb egérgombot, és válasszuk a frissítés elrejtése lehetőséget. 

Azzal, hogy blokkoltunk egy frissítést, meggátoltuk az automatikus letöltését - de később kézileg még installálhatjuk, ha valamiért szükséges. 

 

Ti jártatok már pórul balul sikerült Windows-frissítéssel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.