Hirdetés

Így törölheted a legkönnyebben a cikis, régi Facebok-bejegyzéseid



|

A Facebookon szerencsére semmi sincs kőbe vésve, néhány mozdulattal akár többéves posztoktól is megszabadulhatunk.

Hirdetés

A cancel culture több esetben is bizonyította, hogy milyen súlyos következményei lehetnek a mai mércével már nem feltétlenül szerencsés régebbi közösségi médiás posztoknak, de persze nem kell kegyvesztett hollywoodi sztárnak lennünk ahhoz, hogy ilyen-olyan okokból cikisnek érezzük a múltbéli online megnyilvánulásainkat.

A magyarok kedvenc platformja, a Facebook bizony évekre visszamenően tárolja a bejegyzéseinket, ám szerencsére nem követel különösen nagy munkát, hogy megszabaduljunk a kínosnak vélt tételektől.

Hirdetés

A legegyszerűbb a Facebook androidos vagy iOS-es alkalmazásának használata, amelyben első lépésként a profilképünkre nyomva meg kell nyitnunk a fiókmenüt. Itt aztán az "Adatvédelmi hivatkozások" almenübe navigálva, lejjebb görgetve a "A Facebook-adataid" fejezetben találjuk a célegyenest, a "A tevékenységnaplód megtekintése" menüpontot. Ebbe belépve a "Bejegyzéseid kezelése" lehetőségre essen a választásunk, és máris révbe értünk.

Az így megnyíló tevékenységnapló egyetlen folyamban mutatja meg a korábbi bejegyzéseinket, melyeket pipálással kijelölve, akár tömegesen is kezelhetünk. A repertoár alapját az archiválás és a törlés lehetősége képezi, de ha csak a posztok láthatóságával variálnánk, arra is van módunk ("nyilvános", "ismerősök" és "csak én" opciókkal).

Dönthetünk úgy is, hogy számítógépről állunk neki a válogatásnak. Kattintsunk bal fent a saját profilképünkre, majd a Beállítások és adatvédelem menüpontból nyissuk meg a Tevékenységnaplót. Itt láthatunk mindent, amit Facebookon valaha cselekedtünk, de ha a posztjainkat akarjuk törölni, A bejegyzéseid menüpont fog segíteni. Változtathatjuk az egyes posztok láthatóságát, vagy rögtön törölhetjük őket.

Hogy mennyire gyorsan tudunk átszaladni az archívumon, az nyilván a korábbi aktivitásunk sűrűségén múlik, de havi néhány bejegyzéssel jellemzően 3-4 hónapnyi tételt tölt be egyszerre az alkalmazás.

Érdemes emellett figyelni az emlékeztető értesítéseket, amikkel megnézhetjük, a korábbi években mit tettünk közzé az aktuális napon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.