Hirdetés

Így törölheted az utolsó 15 perc keresési eredményeit a Google-ben

|

Nem kell mindennek a kukában végeznie, egy új funkciónak hála már az utolsó negyedóra keresési eredményeitől is megszabadulhatsz.

Hirdetés

Bizonyára mindannyian kerestünk már olyan dolgokra az interneten, melyeknek különböző okok miatt jobbnak láttuk eltüntetni a nyomát, a Google pedig mostantól egy hasznos új funkcióval is segíti ezt a folyamatot. A nemrég elérhetővé tett megoldásnak hála már az sem lehetetlen, hogy csupán az utolsó 15 perc keresései előzményeitől szabaduljunk meg, ami nem csak precízebb, de jóval gyorsabb is a teljes törlésnél.

A quick delete-nek, azaz gyors törlésnek hívott funkció csak a Google kereső mobilos alkalmazásában érhető el, ott viszont Androidon és iOS-en egyaránt (az előbbin előre telepítve kapjuk, az utóbbin itt érheted el).

Hirdetés

Az utolsó 15 perc törléséhez csak meg kell érintenünk a jobb felső sarokban látható profilképünket, a felugró menüből pedig kiválasztani a vonal alatti harmadik menüpontot. A folyamat nem igényel további utasításokat, az app azonnal végrehajtja a törlést, és visszakerülünk a főoldalra.

A tisztogatás fiókszinten történik, ezért a mozdulat minden keresést eltüntet, amit bármilyen eszközről indítottunk az utóbbi negyedórában, ha az adott eszközön is be vagyunk jelentkezve a Google-profilunkba. A keresőóriás egyébként még a tavaly májusi I/O fejlesztői konferencián harangozta be a gyorstörlést, így egész sokat kellett várnunk rá.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.