Hirdetés

Így törölj egyszerűen egy antivírust



|

Az ESET AV Remover hatékony segítség lehet a végpontvédelem lecserélésekor.

Hirdetés

Sajnos a vártnál gyakrabban lehet olyan antivírussal találkozni, amelyet nem is olyan egyszerű letörölni egy gépről. Általában léteznek trükkök és útmutatók a teljes eltávolításhoz, ettől ugyanakkor sokkalta egyszerűbb és gördülékenyebb egy célszoftver használata. Már csak azért is, mert így kis szerencsével nem kell aggódni a hátrahagyott elemekért sem. 

Hirdetés

Pont ilyen az ESET AV Remover nevű alkalmazása is, amelyet Windowsra terveztek, és hordozható, tehát telepítést nem igényel. 

 

Szerencsére válogat

A szoftver egyik legnagyobb előnye a többi hasonló megoldással szemben, hogy nem akarja az összes védelmi programot leszedni, vagy egy fejlesztőtől mindent törölni. Ehelyett támogatja az eltérő cégek külön termékeit, és mi magunk választhatjuk ki egy listából, hogy mi legyen letörölve az operációs rendszerről. 

 

Külön kezeli a 32 és a 64 bites programokat

 

A rivális megoldások közül többek között az Avast, az Avira, az AVG, a BitDefender, a Kaspersky, a Malwarebytes, a Norton, a Panda, a Symantec és a Trend Micro termékeivel is boldogul, és persze a házon belüli fejlesztésekkel is. Az ESET oldalán a teljes lista is megtekinthető, illetve ugyaninnen tölthető le a szoftver is. 

 

Használat

A letöltés után nem igényel telepítést a program, hiszen hordozható. Az indítása után el kell fogadni a felhasználási feltételeket, majd megvárni a keresés végét. A támogatott, így eltávolítható szoftverek ezután egy listában jelennek meg névvel és verziószámmal együtt, majd be lehet pipálni azokat, amelyekre már nincs szükség. 

Fontos megjegyezni, hogy a 32 és a 64 bites programokat külön-külön, eltérő verziókkal tudja eltávolítani az AV Remover, illetve előfordulhat, hogy egy-egy alkalmazás legfrissebb verzióját nem támogatja tökéletesen. 

 

A hátrahagyott elemeket is törli

 

Az eltávolítás gombra kattintás után kapunk egy utolsó figyelmeztetést, majd a megerősítésre a végpontvédelmet és annak minden nyomát törli a segédprogram. Hasonlóan a Revo Uninstallerhez elsőként a gyári eltávolítást próbálja meg a szoftver, majd megkeresi a hátrahagyott elemeket attól függően, hogy a natív törlés sikeres volt-e vagy sem. 

 

Mivel az AV Remover hordozható, ezért nagyszerű kiegészítés lehet egy pendrive-on, vész esetére is. Kompatibilitási okokból érdemes időnként ellenőrizni, hogy van-e belőle újabb verzió. Nektek akadtak már nehézségeitek antivírusok eltávolításakor? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.