Hirdetés

Így tudd meg, hogy szabad-e a felhasználóneved



|

A NameChk egy egyszerű, de annál hasznosabb webes app.

Hirdetés

Aki sok éve internetezik, az jól tudja, hogy manapság már nem olyan könnyű egy felhasználónévvel belakni az internetet, mint régen. Anno elég volt egy játékban kiválasztani a becenevünket, és azzal szinte tetszés szerint regisztrálhattunk bármelyik weboldalon vagy szolgáltatáson is. Mostanság előre borítékolható, hogy a becenevünk foglalt lesz, de még ha 40-ig sorszámozzuk, ponttal kiegészítjük vagy másként variáljuk, akkor is lecsúsztunk már róla. 

Hirdetés

Míg az elsősorban anonim módon használt Redditen teljesen mindegy, hogy milyen őrült nevet írunk be, addig a közösségi oldalakon néhányan furcsán nézhetnek ránk, ha túlzásba visszük az érdekes felhasználóneveket - az izmosterminátor29 vagy a csillámpónihercegnő23 nevekkel szemben a legtöbb ember előítélettel kezd. Mivel a felhasználónevek egyre csak fogynak, ezért általában többször kell próbálkozni egy regisztrációnál, és van, hogy fél órába telik egy népszerűbb szolgáltatásnál, mire megtaláljuk a kompromisszumos, de elfogadható megoldást. 

 

Ellenőrizd a neved

A NameChk nevű egyszerű, webes felületen keresztül használható app erre a modernkori problémára igyekszik részleges megoldást kínálni. Az app rengeteg közösségi oldalon és szolgáltatáson keresi végig, hogy elérhető-e az a felhasználónév, amit beírunk ellenőrzésre. Mindössze be kell gépelni a kívánt nevet, majd a [chk] feliratú gombra kattintani. 

 

Sok helyen keres

 

Az oldal egyértelmű ikonokkal és színkódokkal jelzi, hogy mely szolgáltatásokon foglalt és melyeken elérhető a beírt név, illetve hol tart még a keresés. 

 

Mobilon is megy

Ha valaki mobilról is szeretne rákeresni a saját felhasználónevére, akkor iOS alól megteheti. A rossz hír az, hogy az App Store-on keresztül letölthető alkalmazást elég régen frissítették, az aktuális kiadás már több éves. 

 

Aspirin néven már nem lehet a Twitterre regisztrálni

 

A webes változat mit sem veszített az értékéből, és hasznos segítséget jelent, ha lehetőség szerint egyetlen felhasználónévvel szeretnénk azonosítani magunkat a legtöbb szolgáltatáson. Ha meg akarjuk kímélni magunkat a felesleges keresgetéstől, akkor még a regisztrációk előtt vegyük igénybe a NameChk tudását, és válasszuk azt a nevet, ami a lehető legtöbb helyen elérhető. Amikor rányomunk bármelyik megjelenített weboldalra a listában, akkor egyből a regisztrációs oldalára jutunk. 

 

A ti felhasználónevetek mennyire egyedi? Sok helyen tudtátok regisztrálni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.