Hirdetés

Így tudsz egyszerűen felvenni egy Zoom konferenciát



|

Praktikus megoldás, amennyiben hang- és videófelvétel formájában is meg szeretnénk örökíteni egy csoportos beszélgetést.

Hirdetés

A koronavírus világjárvány hatására egyre nagyobb jelentősége lett az online konferenciáknak, hiszen a legtöbb cég dolgozói sokáig otthonról végezték a munkát. A csoportos konferenciáknak nagyszerű platformot biztosít az ingyenesen elérhető Zoom, amely folyamatosan bővül új funkciókkal. A cég fejlesztői nemrégiben vezették be az Immersive View funkciót, amely kicsit élethűbbé és szórakoztatóvá teszi a webes meetingeket.

Néhány felhasználó lehet, hogy nem ismeri a Zoom lehetőségeit, amely a Micorsoft Teams felületéhez hasonlóan könnyen kezelhető felületen teszi lehetővé, hogy az online konferenciák szervezői megörökíthessék a beszélgetéseket.

Hirdetés

A Zoom meeting indítását követően megjelenik az irányítópult, ahol navigálva láthatóak a résztvevők, a chat, a képernyő megosztásának lehetősége, illetve a Record gomb is. A Record lehetőségre kattintva azonnal elindul a felvétel, amely bármikor szüneteltethető és le is állítható.

Amint vége a konferenciának, vagy véglegesen leállítjuk a félvételt, a Zoom az adatokat mp4 formátumban tárolja a számítógépen a kapcsolódó mappában. Ennek helyét előzetesen a beállítások Recording részlegében állíthatjuk be.

Emellett meghatározható még az is, hogy a résztvevők kapcsolódó hangfájljait elkülönítsük, illetve ellássuk a felvételeket időbélyegekkel a könnyebb átláthatóság érdekében.

A felvételeket a Zoom automatikusan elnevezi a szervező neve és a meeting dátuma alapján, természetesen utólag ez a név megváltoztatható.

A konferenciabeszélgetést megelőzően be lehet állítani még azt is, hogy a felvétel automatikusan induljon el. Ezt az alábbi képen látható meeting opció bejelölésével lehet engedélyezni.

A beszélgetésekről való felvétel készítésére alapvetően kizárólag a konferencia szervezője jogosult, viszont a csatlakozó résztvevőknek lehet adni társszervezői (Co-Host) státuszt, ezután pedig ők is ugyanígy lementhetik a videós anyagot a saját gépükre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.