Hirdetés

Így vágj videót villámgyorsan az Avidemuxban



|

Klipek vágásához elengedhetetlen kellék válhat az Avidemuxból.

Hirdetés

Legyen szó arról, hogy a nyaralási videó unalmas perceit akarjuk eltüntetni egy bemutató érdekében vagy pedig a legizgalmasabb jeleneteket kivágni valamiből, mindehhez aranyat ér egy jól és gyorsan működő videovágó alkalmazás. 

Hirdetés

Mivel néhány klip és vágás miatt nagy túlzás lenne egy komplett, profi videoszerkesztő programra beruházni - és megtanulni a használatát -, ezért ilyen esetekben főképp hasznos társ válik egy egyszerű használatot biztosító alkalmazásból. Erre a feladatra elengedhetetlen kellék lehet az ingyenes Avidemux, amellyel gyorsan és egyszerűen vágható bármilyen videó. A program Windows mellett ráadásul OS X és Linux operációs rendszereken is futtatható. 

 

A vágás

Az Avidemux letöltése és elindítása után be kell tölteni azt a videofájlt, amivel dolgozni szeretnénk. Elképzelhető, hogy kapunk egy H.264-es címzésű figyelmeztetést - ilyen esetben a Yes gombra érdemes kattintani, a biztonságosabb módot futtatva. 

 

Kezdeti pont

 

Az egérrel ezután oda kell tekerni, amit ki szeretnénk vágni a teljes fájlból. Próbáljunk meg minél közelebb kerülni a klip elejéhez, vagyis ahhoz, amit a kezdésnek szeretnénk. Ha ez megvan, akkor a pillanatnyi képkocka típusát kell ellenőrizni, a Frame Type résznél, alul. Amennyiben nem [I] típusú a képkocka, akkor a jobbra és a balra kurzorgombokkal addig kell előre vagy hátra lépkedni, amíg nem találunk egy ilyet. 

Ha megvan a videó kezdeti pontja, és a képkocka típusa is stimmel, akkor a piros keretben lévő, A betűvel jelzett ikonra kell kattintani az alsó sorban. Ez adja meg a videó kezdetét. Ezt követően az egérrel meg kell keresni a videó kívánt végét is, majd a B ikonnal megjelölni a pozíciót. Itt mát bármilyen típusú lehet a képkocka. 

 

Mentés

 

A kezdő- és a végpont kijelölése után már menthető az anyag, a File, Save, Save Video... menüponton keresztül, vagy a Ctrl + S gyorsbillentyűk segítségével. A fájlnév megadása után az Avidemux elkészíti a kívánt fájlt. A folyamat általában hamar lezajlik, és megkapjuk azt a klipet, amit már az elején szerettünk volna látni, felesleges részletektől mentesen. 

 

Ti milyen gyakran szoktatok videót vágni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.