Hirdetés

Így válassz iPadet karácsonyra



|

Megmutatjuk, hogy melyik Apple tablet az igazán jó választás a fa alá.

Hirdetés

Általában ha az Apple táblagépeiről van szó, akkor azt lehet mondani, hogy a legújabb iPad a legjobb vétel. Az idei évben ez nem annyira egyszerű, sok esetben ugyanis - főleg, ha néhány akciót is a képbe veszünk - a tavalyi táblák akár jobb vételnek is bizonyulhatnak. 

Hirdetés

Korábban már megmutattuk, hogy mit érdemes keresnie annak, aki a legjobb tabletet szeretné karácsonyra (itt pedig az olcsóbb modellek ajánlója olvasható). Természetesen a listán iPad is volt. Most azoknak segítünk, akik iPadet szeretnének, de nem tudják, hogy melyik lenne számukra a legjobb. 

 

iPad Air vs. iPad Air 2

Az újabb jobb. Vagy mégsem? A két iPad Air között nehéz dönteni. Gyakorlatilag egyformának tűnnek, a minimálisan laposabb Air 2-be mindenesetre gyorsabb A8X processzor került, több RAM és jobb kamera is van benne. Az extrák közé bekerült a Touch ID, bár hazánkban az Apple Payre egy darabig még várni kell. 

 

Picit laposabb az iPad Air 2, cserébe gyorsabban merül

 

Ha a pénz nem számít, vagy valaki a legerősebbet akarja, akkor természetesen az iPad Air 2 lesz a favorit, de a gyakorlatban lehet, hogy logikusabb egy iPad Airt választani. Az akkumulátora akár órákkal tovább húzza, és szinte minden tekintetben ugyanúgy megállja a helyét, mint az utódja.

164 990 forint és 129 990 forint az indulóáruk, de mivel az iPadek tárhelye nem bővíthető, nem árt egy nagyobb modellt választani - a 16 gigabájt ma már semmire nem elég. Némi felárért sokkal jobban járunk, ha a 32 és 64 gigabájtos verziókra szavazunk. 

 

Óvatosan az iPad minivel

Az iPad mini talán a legjobb kis méretű táblagép a piacon, és ezt mindegyik évben el lehetett róla mondani. Az első iPad minit még mindig forgalmazza az Apple, azonban a 2012-es modell hiába kerül 82 990 forintba, vannak buktatói. Ugyan a legtöbb alapvető dologra még ma is tökéletes, gyorsan öregszik. Nincs benne Retina kijelző (a szöveg zavarosabb egy jobb kijelzőhöz képest), az A5-ös processzor pedig egy 2011-es iPad 2 erejét jelenti kisebb köntösben. Egy-két év, és az első iPad mininek meggyűlik a baja az új appokkal és friss rendszerekkel. 

 

Generációk egymáson

 

 

A tuti vétel: 32 gigabájtos iPad mini 2

Az iPad mini 3 az arany színű burkolati opción és a Touch ID-n kívül semmit nem tett hozzá a tavalyi modellhez, ezért gyakorlatilag nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ugyancsak Retina kijelzős iPad mini 2 sokkal jobb vétel. A döntést ráadásul az árak is nagyban segítik. A 16 gigabájtos modelleket itt is ajánlatos hanyagolni, ilyenkor pedig az iPad mini 3 második legkisebb, 64 gigabájtos kiadása 164 990 forintba kerül, szemben az iPad mini 2 114 990 forintos, 32 gigabájtos változatával. 

 

Ár-érték arányban az egyik legjobb

 

 

Az iPad mini 2 ár-érték arányban a legjobb iPad jelenleg, de a táblagépek piacán is joggal pályázhat erre a címre. Ha fontos a könnyű hordozhatóság, akkor telitalálat. Ha inkább a játék, a nagy kijelző és a nagyobb teljesítmény a fontos, akkor pedig az iPad Air 2 lesz a befutó. 

 

Nektek milyen iPadetek van jelenleg?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.